Interferente.ro Sanatate Plante medicinale Aloe vera planta sacra cu efecte miraculoase

Sâmbătă, 03 Decembrie 2016 01:39

Aloe vera - planta sacra cu efecte miraculoase

Aloe vera planta sacra cu efecte miraculoaseAloe vera este o planta sacra careia i se pot atribui numeroase efecte miraculoase. Aceasta poate fi cumparata din florarii si, credeti-ne, nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa. Frunzele ei carnoase contin un gel cu aplicatii de exceptie, atat in sanatate, cat si ca materie prima pentru frumusete.

Dupa cum spuneam, vorbim despre o planta sacra. Aloe este originara din Africa Ecuatoriala. Musulmanii o considerau un simbol al religiei lor. Cand se intorceau din pelerinajul anual de la Mecca atarnau Frunze de aloe deasupra usilor. In secolul IV i. Hr., Alexandru cel Mare a cucerit insula Socotra din Oceanul Indian, pentru a obtine cu forta cee ace localnicii nu voiau sa cedeze: planta lor magica, numita aloe.

In ceea ce o priveste pe frumoasa imparateasa a Egiptului, Cleopatra, frunzele de aloe erau una din tainele frumusetii ei. Ca este adevarat, o dovedeste expansiunea uluitoare a plantei in industria cosmeticelor de azi, cand ea reprezinta materia prima pentru crème, geluri, sampoane, pasta de dinti etc. Dar celebritatea plantei tine, astazi, mai ales de forta ei vindecatoare deosebita, in combaterea cancerului, a iradierii, a arsurilor grave. Pastrata in casa, frunzele ei pot fi folosite cu succesul in prepararea vinului de aloe, ca prim ajutor in eczema, rani si arsuri, dar si ca mijloc de frumusete. Aplicati pe fata o bucatica de frunza proaspata, folosindu-i partea interioara, gelatinoasa, iar rezultatul nu va intarzia.

Ca loc de expunere, planta de aloe vera prefera un spatiu luminos, ferit de curenti de aer si ger, care o omoara pe loc. Ca tip de sol, e necesar cel nisipos, putin drenat. Pentru rezistenta, e nevoie sa tineti planta la temperature minima de 5 grade. La nevoie, i se pot taia frunzele. Pentru a fi utilizata, planta de aloe trebuie sa fie de peste doi ani. In cee ace priveste conservarea, pana in present, metoda nu este cunoscuta oficial. In Romania, produsul aloe vera de origine Americana (contine 99% planta pura) este comercializat cu mare succes de firma “Living Forever”, care are sucurile sale in toata tara.

Ca intrebuintari pentru planta de aloe vera amintim urmatoarele:

· ca planta decorativa;

· in uz casnic, drept colorant (planta da o culoare violeta foarte frumoasa);

· in cosmetica (sucul frunzelor are o actiune calmanta asupra tenurilor uscate si mixte; data prin masina de tocat si aplicata pe parul ud, inlatura mancarimile si matreata);

· pentru sanatate (se stoarce sucul din Frunze sau se aplica frunzele ca atare, taiate in bucati corespunzatoare si desfacute pe mijloc; se aplica pe piele, in dermatite, eczeme, arsuri);

· vinul de aloe (1.5 kg frunze mari de aloe, in varsta de 3-5 ani, se trec prin masina de tocat; inainte de a se folosi, planta nu se uda vreme de 5 zile; se adauga 2.5 kg miere de mai, 3.5 kg vin rosu de maximum 14-18 grade; se amesteca ingredientele, se baga intr-un borcan de sticla de culoare inchisa si se pune in camara, la loc intunecos si racoros, vreme de 5 zile). In privinta modului de administrare, amintim urmatoarele: in primele 7 zile se ia cate o lingurita de amestec, de 3 ori pe zi, cu 2 ore inainte de masa, ir in urmatoarele saptamani se ia cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 1 ora inainte de masa. Durata unei cure este de 2-3 saptamani.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: