Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Ametistul proprietati ale acestei pietre pretioase

Duminică, 26 Ianuarie 2014 14:04

Ametistul - proprietati ale acestei pietre pretioase

Ametistul proprietati caracteristici beneficii ale acestei pietre pretioaseAmetistul este considerat ca fiind o piatra pretioasa, una dintre cele mai valoroase varietati de cuart. Ametistul este o piatra rara, avand o forta puternica si protectoare, cu o vibratie spirituala inalta. Se spune ca pazeste de atacul fizic, combate stresul, confera o stare de liniste sufleteasca si transforma energia in dragoste. De asemenea, calmeaza, blocheaza energiile negative din mediul incojurator, favorizeaza meditatia si starile superioare de constiinta. Acest cristal este benefic si are puteri curative si purificatoare, fiind asociat lunii februarie si semnelor zodiacale sagetator, pesti, fecioara, varsator si capricorn. Iata cateva caracteristici, proprietati si beneficii aduse de ametist.

Potrivit traditiei, ametistul protejeaza impotriva betiei, ajuta la canalizarea energiilor, renunatarea la vicii, atenueaza abuzurile si pasiunile fizice, inlatura dependentele si blocajele, deschide usi spre alta realitate.

In timpul meditatiei, ametistul alunga gandirile care distrag atentia, te fac sa te simti mai concentrat si mai stapan pe situatie, favorizeaza asimilarea ideilor noi si permit, in acelasi timp, sa stai in liniste si intelegere profunda. De asemenea, ametistul pare sa fie un excelent calmant si stimulator in functie de nevoi, facilitand transmisia semnalelor neuronale la creier. De exemplu, atunci cand insomnia este provocata de un spirit hiperactiv, ametistul protejeaza impotriva cosmarurilor recurente, reduce cosmarurile, stresul, agitatia, depresia, disperarea si tristetea.

Printre alte beneficii putem aminti urmatoarele: favorizeaza luarea deciziilor, imbunatateste memoria, intareste motivatia, faciliteaza procesul de vizualizare, alunga frica, furia si anxietatea, stimuleaza si amplifica capacitatile intelectuale si spirituale ale omului, calitatile psihice, bunul simt, increderea in sine, capacitatile spirituale, concentrarea, activeaza intuitia, aduce stabilitate, pace, judecata corecta, visare, fericire, protectie, stabilitate, recunoastere si prestigiu, calmeaza supararea si favorizeaza acceptarea pierderii. Forta spirituala este extrem de marita si faciliteaza dragostea pentru divin, sustinand altruismul si inteligenta spirituala.

Pe langa aceste caracteristici generale, ametistul are proprietati suplimentare, specifice, in functie de formele si culorile sale. De exemplu:

·        Ametistul violet (levantica) are o vibratie particulara inalta, oferind lumina si dragoste, stimuland si calmand chakra gatului si chakra inimii.

·        Ametistul chevron pare sa fie un bun stimulent pentru cel de-al treilea ochi. Utilizarea sa purifica aura, anihileaza negativismul, stimuleaza sistemul imunitar si permite gasirea unui raspuns pozitiv pentru orice problema.

·        Ametistul-ananas stimuleaza imaginatia si pare sa fie vindecatorul arhetipal al miturilor familiale si colective.

Toate aceste caracteristici ale ametistului aduc beneficii si produc numeroase efecte tamaduitoare, printre care amintim:

·        vindeca durerea si stresul fizic, emotional sau psihic;

·        fortifica sistemul imunitar, organele de purificare si excretoare;

·        echilibreaza sistemul endocrin si metabolismul;

·        echilibreaza glicemia, comportamentele deplasate (alcoolism, vicii, dependente periculoase, cleptomanie);

·        ajuta in cazurile de diabet, nevralgii, dureri de cap, alegii, acnee, dureri de spate, mahmureala, probleme ginecologice, convulsii;

·        ajuta la regenerarea tesuturilor;

·        calmeaza durerile de cap;

·        are efect sedativ si confera un somn linistit (se pare ca are si calitatea de a reduce sforaitul);

·        trateaza afectiunile auditive, pulmonare, respiratorii, ale pielii si ale tranctului digestiv;

·        trateaza insomnia, durerile de cap, par, stomac, sistemul nervos central;

·        echilibreaza si uneste corpul fizic, mintal, emotional cu cel spiritual;

·        trateaza afectiunile de natura psihiatrica, dar nu se recomanda utilizarea sa in cazurile de paranoia sau schizofrenie.

Ametistul trebuie purtat si asezat acolo unde este nevoie, mai ales ca bijuterie. Atentie, insa, inainte de a fi purtate, cristalele trebuie sa fie purificate. Aglomerarile si geodele sunt benefice pentru mediul inconjurator, cristalele izolate pentru vindecare. Varful dirijat catre subiect atrage energia, in sens invers o imprastie. Ametistul aduce beneficii maxime atunci cand este purtat la gat sau inima. Daca doriti sa scapati de insomnii si cosmaruri trebuie sa puneti ametistul sub perna.