Interferente.ro Cultura Diversitate Anul Nou vesnic reinceput

Joi, 01 Ianuarie 2015 01:29

Anul Nou - vesnic reinceput

Anul Nou vesnic reinceputSuntem atat de obisnuiti cu sarbatoarea Anului Nou, incat i-am uitat, cei mai multi dintre noi, adevaratele semnificatii.

In aceste zile parca uitam de Dumnezeu, atrasi fiind de maruntele noastre probleme cotidiene, Il uitam in spatele cautarilor noastre efemere si neesentiale.

Ne limitam la prea multe ori la prepararea delicioaselor sarmalute, la cumpararea cadourilor si la expedierea felicitarilor traditionale.

Si uitam ca “Nu e vorba doar la sfarsitul efectiv al unui anumit interval de timp si inceputul unui alt inceput (cum isi imagineaza, de pilda, un om modern) ci de abolirea anului trecut si a timpului scurs”.

Uitam ca „lumea se reinnoieste in fiecare an, isi regaseste cu fiecare inceput de an „sfintenia” originara cu care se nascuse din mainile Creatorului”, ca „fiecare An Nou aduce un timp „nou”, „curat” si „sfant”, adica un timp care nu e inca folosit si uzat”.

Uitand aceste idei ale lui Mircea Eliade („Sacrul si profanul”) trecem prea usor peste un asa important eveniment si nu profitam din plin de enorma sansa pe care ne-o ofera.

Acum ar trebui sa realizam ca totul poate fi luat de la capat, ca nu conteaza de cate ori am cazut anul trecut, important e sa ne ridicam si sa incercam sa nu mai cadem.

Sa ne dam seama ca nu conteaza ce varsta avem, fiindca restul vietii noastre incepe acum. Si acum putem incepe o noua viata mai buna, mai frumoasa, mai curata, cu forte proaspete, cu mai mult optimism, cu mai multa incredere, cu mai multa iubire in suflet si cu mai multa speranta.

Oameni bun, e Anul Nou, e vesnicul reinceput ... Sa nu-l lasam sa inceapa fara noi. Sa avem putere si curaj si, chiar dupa toate dezamagirile si deznadejdile anului trecut, sa punem inceput bun.

Sa nu uitam nici cuvintele lui Andre Frassard: „Crestinismul nu e o conceptie despre lume, nici macar o simpla regula de viata, este istoria unei iubiri care incepe cu fiecare suflet”.

Si daca pana acum n-a inceput, nu cred sa existe alt moment mai prielnic.

Pentru ca e Anul Nou, e vesnicul reinceput ...


Related news items:
Newer news items:
Older news items: