Interferente.ro Lifestyle Frumusete Automasajul facial

Duminică, 28 Octombrie 2012 17:21

Automasajul facial

Automasajul facial este foarte necesar, fiind igienic si totodata placut, odihnitor, relaxant si cu efecte pozitive pe termen lung. Masajul stimuleaza circulatia sanguina si pe cea limfatica, contribuind la eliminarea toxinelor si oxigenarea adecvata a tesuturilor. Automasajul fetei se aplica pe un ten curat, demachiat, fara acnee sau alta infectie.

Etapele automasajului facial includ demachierea (este foarte importanta curatarea in profunzime a fetei),  efectuarea masajului (se realizeaza cu o crema speciala pentru masaj facial) si in final are loc aplicarea tonicului facial pentru fermitate (acesta hraneste pielea, o revitalizeaza si ii reda fermitatea).

Alunecarea mainilor va fi favorizata de crema folosita, care trebuie sa fie cea potrivita naturii tenului. Miscarile de masaj trebuie sa fie usoare, de netezire, fara apasare, pielea nu trebuie intinsa sau bruscata in nici un fel. Automasajul facial se efectueaza cu finite si se realizeaza prin miscari facute cu buricele degetelor, in special ale celor mijlociu si inelar.

Manevrele automasajului facial se vor aplica dupa cum urmeaza:

Procedeul nr. 1. Netezirea frontala. Se executa de la sprancene spre par prin alunecare usoara.

Procedeul nr. 2. Frictiuni circulare ale fruntii. Se aplica pe zona ridurilor, incepand de la coltul extrem de sub ochi si in continuare pe deasupra ochilor, pe pleoapa; se executa cu mana de aceeasi parte, mana opusa sustinand spranceana ridicata pentru ca pielea sa fie bine intinsa.

Procedeul nr. 3. Frictiuni circulare. Se aplica pe aripilor nasului, continuate cu netezirea dinspre varf spre radacina nasului.

Procedeul nr. 4. Netezirea pe obraji. Se efectueaza usor, de la colturile gurii spre tample, alunecand degetele direct sau cu miscari circulare.

Procedeul nr. 5. Presiunile simple sau usoare tensiuni pe loc si cu deplasare. Se fac in trei "etaje”: de la barbie spre urechi, de la colturile gurii spre tample, de la aripile nasului spre tample.

Procedeul nr. 6. Frictiuni circulare. Se executa pe musculatura obrazului; se prind alternativ intre degete barbia, gusa, continuand alunecat, in netezire spre partile laterale ale obrazului.

Procedeul nr. 7. Baterea usoara. Se aplica prin miscarea succesiva ritmica fie cu pulpele degetelor, cu finite si rapiditate, fie cu dosul degetelor sub barbie (gusa), obraji; aceasta manevra in final se atenueaza cu netezirea de la barbie spre tample.

Procedeul nr. 8. Ciupituri, stoarceri usoare tensionate. Se executa in linie ascensionala pe obraji, apoi de la barbie spre urechi, continuat cu netezire in arc de cerc dupa urechi, apoi de la colturile gurii spre tample, finalizat cu netezire circulara in forma de voluta (melc), punctata central, in final, pe tample.

Beneficiile masajului facial:

§         are efect de calmare la nivelul fetei;

§         ofera elasticitate si suplete tenului;

§         intareste musculatura fetei;

§         ajuta la ridicarea pometilor;

§         reduce ridurile, in special cele de expresie;

§         ajuta la relaxarea si detensionarea intregului organism.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: