Interferente.ro Lifestyle Retete Batoane de cereale cu fructe

Luni, 11 Noiembrie 2013 21:21

Batoane de cereale cu fructe

Batoanele de cereale reprezinta o gustare savuroasa pentru oricare dintre noi, fiind una din cele mai simple gustari bio. Sunt usor de facut si foarte sanatoase. In general, pot fi realizate combinatii diverse de cereale, iar dupa gust, se pot adauga fructe uscate, ciocolata, banane, etc.

Ingrediente:

·        1 cana de alune maruntite si proaspete (poate fi un amestec de nuci braziliene, alune, nuci, migdale, etc.)

·        1 cana de fulgi, cereale pe baza de orez, ovaz (cereale expandate)

·        ½ cana de fructe uscate (poate fi un amestec de caise, fructe de padure, stafide, etc.)

·        sare de mare fina - dupa gust, eventual daca alunele folosite la amestec sunt sarate, atunci renuntam la sare

·        1/3 cana de sirop de orez

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul si este lasat sa se incalzeasca. Recomandam utilizarea unei tavi mari pentru a permite realizarea unui strat potrivit ca marime a amestecului. Nu uitati de hartia de copt -  hartia pergament.

Intr-un bol mare se pun alunele, cerealele si fructele uscate. Avem grija ca acestea sa fie maruntite. Se amesteca intregul continut pentru omogenizare. Se adauga siropul si sarea, dupa care se amesteca iar.

Compozitia obtinuta se pune in tava tapatata cu hartia de copt. Avem grija sa presam bine compozitia cu ajutorul unei spatule pentru o intindere uniforma. Dupa ce am terminat, o dam la cuptor pentru circa 20 de minute, la foc potrivit.

Se scoate tava, se lasa sa se raceasca compozitia aproximativ 20 de minute, apoi taiem in batoane potrivite ca marime.

Batoanele de cereale cu fructe se pot inveli in hartie de pergament si se pastreaza la temperatura camerei.

Pofta buna!


Newer news items:
Older news items: