Luni, 04 Octombrie 2010 03:25 |
Bioritmul cotidian al organelor interneTrăim cu toţii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetă: secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiraţia, bătăile inimii ... Viaţa e formată dintr-o întreagă gamă de cicluri care creează o adevărată simfonie. Dacă reuşim să menţinem un ritm corect în interiorul şi în afara noastră, “concertul” pe care-l susţinem aici, pe Pământ, va fi unul lung şi melodios. Dar, ca să reuşim asta, trebuie să ştim cum. Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne. Despre bioritmul corpului uman s-a scris destul de mult, dar despre cel al organelor interne, mult mai puţin. Johanna Paungger şi Thomas Poppe, în cartea “Aus eigener kraft”, fac o descriere amănunţită a ritmului funcţiilor organelor noastre interne. Autorii afirmă că fiecare dintre organele corpului are o activitate maximă de 2 ore pe zi, după cum urmează:§ vezica biliară (23:00-1:00)§ ficatul (1:00-3:00)§ plămânii (3:00-5:00)§ intestinul gros (5:00-7:00)§ stomacul (7:00-9:00)§ splina şi pancreasul (9:00-11:00)§ inima (11:00-13:00)§ intestinul subţire (13:00-15:00)§ vezica urinară (15:00-17:00)§ rinichii (17:00-19:00)§ circulaţia sangvină (19:00-21:00)Haideţi să încercăm să analizăm, din acest punct de vedere al autorilor, o zi din viaţa noastră!StomaculE foarte important cum ne trezim dimineaţa. Dacă am încerca să observăm cum se trezesc animalele dimineaţa, am constatat că ele mai întâi se întind, începând fără grabă noua zi. Să luăm exemplu de la animale şi să încercăm să ne trezim dimineaţa liniştiţi, acordându-ne câteva clipe de relaxare înainte de orice activitate zilnică. Mulţi se trezesc dimineaţa cu “sufletul la gură”, cu teama că nu au timp de a rezolva ceea ce şi-au propus. Ar fi bine să ne trezim puţin mai devreme decât o facem de obicei pentru a simţi liniştea dinaintea zilei care abia începe.Între orele 7:00 şi 9:00, funcţiile stomacului sunt la valoare maximă, deci trebuie să luăm micul dejun fără grabă. Ar trebui să ţinem cont şi de calitatea şi cantitatea alimentelor pe care le consumăm la această masă.Splina si pancreasulÎn intervalul orar 9:00-11:00 lucrează intens splina şi pancreasul, stomacul odihnindu-se. În acest interval e recomandat să nu consumăm alimente greu digerabile. Pancreasul e cel care controlează nivelul glicemiei. E de preferat să nu consumăm prea multe dulciuri pentru a nu forţa funcţia pancreasului. Splina, “cimitirul trombocitelor”, dacă nu funcţionează corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sânge.
Inima
|
Valentine’s day 2014 Ziua de Valentine’s day, 14 februarie 2014 se apropie cu pasi repezi. Toti cei indragostiti au un motiv in plus pentru a-si sarbatori dragostea. In sprijinul vostru va...
Read moreDesenam 8 Martie Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in inimile copilasilor. Mama e fiinta cea mai draga. Este asemeni unui inger. Daca doriti sa faceti o felicitare de...
Read moreSaptamana Patimilor - Vineri In Vinerea Mare se face pomenirea sfintelor, infricosatoarelor si mantuitoarelor Patimi ale Mantuitorului si marturisirea talharului celui recunoscator care a dobandit raiul (Vinerea Patimilor).
Read moreEurovision 2013 - finalistii si piesele lor Azi, 18 mai 2013, are loc la Marmo, in Suedia, concursul Eurovision 2013. Romania s-a calificat, joi seara, in finala concursului Eurovision. Reprezentantul Romaniei...
Read moreNouă azi ne-a răsărit Nouă azi ne-a răsărit Domnul Iisus Hristos Mesia cel mult dorit Domnul Iisus Hristos. {youtube}57aBaTTds0o{/youtube}
Read moreAsimetria cerebrala Asimetria cerebrala face posibile profunde reflectii teoretice. De ce dreptacii sunt mai numerosi decat stangacii? Sa nu-i uitam nici pe ambidextri. In Europa, proportia stangacilor variaza intre trei si...
Read moreSuperstitii, obiceiuri, credinte, datini si traditii de Sfantul Gheorghe Ziua de 23 aprilie, in calendarul ortodox, este marcata ca ziua Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. In traditia populara romaneasca, Sfantul Gheorghe...
Read moreCarnea proaspata si calitatea carnii in consum E o certitudine ca in zilele de azi consumul de carne este mare, fiind un aliment de baza. Nu uitati insa sa fiti atenti...
Read morePortocalul si beneficiile portocalelor asupra sanatatii Despre portocal toti am auzit, precum si despre fructele sale (portocalele) pe care le consumam mai ales in sezonul rece. Portocalul este originar din indeparatata...
Read moreHoroscop 2015 - toate zodiile Descopera horoscop 2015. Descopera previziunile astrologice pentru toate zodiile, caracteristicile generale ale anului 2015 si tendintele generale in dragoste, cariera, bani si sanatate pentru fiecare zodie....
Read moreScorpion - horoscop 2011 Horoscop Scorpion - Caracteristici generale 2011 Anul 2011 va fi unul plin, cu suisuri si coborasuri, cu probleme dar si cu realizari. Veti dori sa va schimbati locul...
Read moreGemoterapia - cura cu lastari si muguri de plante Metoda de tratament prin muguri vegetali proaspeti, gemoterapia cunoaste in prezent o dezvoltare considerabila atat in tarile din Europa, cat si...
Read morePrimeneste-ti gazda casa de George Tarnea Primeneste-ti gazda casa,umple vadra, pune masa,fa poteca prin gradinasi-n pridvor tine lumina,ca venim de multisor,
Read morePagerank update 6 decembrie 2013 Mos Nicolae a fost trimis de cei de la Google sa viziteze site-urile noastre. Pe 6 decembrie 2013 a avut loc un update la pagerank. Acesta...
Read moreParaclisul Sfântului Apostol Andrei Paraclisul Sfântului Apostol Andrei a fost alcătuit de I.P.S. Nicodimos, mitropolitul Patrelor, aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Greciei şi publicat la Patra în 1998. Prezenta traducere...
Read moreSi graurii se prind cu plasa “Vanatoarea” cu plase se practica traditional in Franta pentru prinderea porumbeilor salbatici, a nagatilor si o ciocarliilor. Dar tot cu plasa mai este autorizata acolo,...
Read more