Vineri, 17 Decembrie 2010 15:44

Buscat

 

Incepand cu iarna anului 2010 se schiaza in Muntii Apuseni si la Buscat, la 54 de km de Cluj Napoca, aproximativ 100 km de Alba Iulia, Targu Mures si Zalau si la 2 km de statiunea Baisoara. La Buscat Resort se ajunge pe DJ 107 M Cluj-Baisoara-Buscat.

Zona este in plina dezvoltare si se pot practica diverse sporturi, atractia principala ramane insa sporturile montane, pentru practicarea carora exista in zona vaste posibilitati, in special pentru drumetie (trasee turistice marcate), ski, snowboarding, patinaj, plimbari cu ATV, MTB, zorbing, tubing, ciclism montan (drumuri forestiere si trasee de drumetie), alpinism si speologie.

 

La Buscat Resort sunt 3 partii de ski ce insumeaza 3 km, una fiind pentru incepatori si doua pentru avansati. Varful Buscat are o inaltime de 1.676 m, partiile au o diferenta de nivel de 275 m si sunt deservite de o moderna instalatie de transport pe cablu de tip telescaun care este prima din muntii Apuseni, cu o capacitate de 1.500 de persoane/ora. Telescaunul se poate lua chiar de la baza partiilor, asadar economisiti timp si energie pe care le puteti dedica sportului. Durata de urcare este de 5 minute, timp in care puteti admira frumusetea zonei Buscat. Resortul beneficiaza si de o parcare de 200 de locuri. Mai multe informatii despre resort, activitati si preturi puteti afla pe http://www.buscat.ro/winter/.

 

 

 

Surse si Adrese Web Utile

http://www.baisoara.ro/

http://www.buscat.ro/winter/

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: