Interferente.ro Sanatate Alimentatie sanatoasa Caisa fructul medicament cu beneficii pentru sanatate

Luni, 24 August 2015 00:05

Caisa - fructul medicament cu beneficii pentru sanatate

Caisa fructul medicament cu beneficii pentru sanatateStiti cum arata un cais: un pom frumos, de 4-6 m inaltime, ba uneori mai inalt, ale carui flori roz la inceput, apoi albe - se transforma in niste fructe parfumate si delicioase, de culoare galben-portocalie, uneori pigmentate cu pistrui aramii, ca obrazul unui copil.

Dintre cate fructe exista, caisele au cel mai mare continut de vitamina A, dar si vitaminele B si C. Foarte hranitoare, ea le este recomandata copiilor si anemicilor, dar cu precadere persoanelor care au o munca intelectuala asidua, fiind considerata “aperitivul poetilor”. Trebuie consumata in plina maturitate. Numele ei latin, Armniaca vulgaris, ne aminteste ca este originara din Armenia, de unde a fost adusa in Grecia de Alexandru cel Mare. Originea ei se afla insa in China. In Turchestan creste in stare salbatica.

Caisa ca medicament

· Anemie – copiilor si convalescentilor li se recomanda sa bea cat mai mult compot de caise. Rezultatele sunt egale cu cele ale unei cure antianemie, tinuta cu ficat de vita.

· Apetit (lipsa) – mancati cate o caisa, cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa. E mai profitabil sa le consumati ca aperitiv, decat ca desert.

· Constipatie – caisele uscate reprezinta un laxativ bland.

· Diaree – mancati caise oparite si curatate de coaja.

· Insomnie – mancati, inainte de culcare, 3-4 caise foarte coapte.

Samburii de caise

Prin continutul lor ridicat de vitamina B17 sunt foarte eficienti in tratarea cancerului. Majoritatea oamenilor care au suferit de cancer si care au mancat samburi de caise si au luat tablete cu vitamina B17 au inregistrat o regresie marcanta a tumorilor. Chiar daca nu sunteti bolnavi, mancati 7-20 samburi de caise pe zi. Incepeti cu doze reduse: una-doua la o repriza, nu toate odata.

Sunt, de asemenea, indicati copiilor peste 5 ani, slabi, inapetenti, constipati si in cazul adultilor care sufera de polihipovitaminoze, astenii, constipatii, carente de calciu, fier si magneziu. Samburii de caise se pot consuma si iarna, daca se pastreaza in pungi de hartie, in camara.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: