Interferente.ro Descopera Diverse Cat timp putem trai fara mancare

Duminică, 02 Noiembrie 2014 01:08

Cat timp putem trai fara mancare?

Cat timp putem trai fara mancareV-ati gandit vreodata cat timp ati putea trai fara mancare?

In toate timpurile au existat oameni care au stat timp indelungat fara sa manance.

Cea mai veche incercare de acest fel este aceea a unui sef gal, numit Drappes care, dupa infragerea regelui sau Vereingetorix, fiind luat prizonier de romani, se lasa sa moara de foame, pentru a nu suferi rusinea inlantuirii la carul de triumf al invingatorului.

Un sculptor din Spania, de asemenea, fiind condamnat la moarte pentru ca sparsese de furie o statuie a Sfintei Fecioare, se lasa sa moara de foame, pentru a nu muri de mana calaului.

Irlandezul Mac Swiney, primar in Cork, a reusit sa nu manance 74 de zile. Insa, incepand din a doua saptamana de nemancare, medicii i-au facut in fiecare zi injectii cu glucoza, care ii dadeau organismului 40-50 grame de zahar. Numai in acest fel a reusit sa traiasca nemancat doua luni si jumatate, dupa care, bineinteles, a murit.

Un medic american, Taner, in anul 1880, dupa mai multe incercari, a reusit sa posteasca 40 de zile. In tot acest timp nu a mancat niciun aliment, a baut in schimb apa.

Italianul Sucei in 1886 a postit 30 zile, iar in 1890, a trecut de 44 de zile.

Un alt italian, Merlatti, a postit 50 de zile; in tot acest timp a baut insa apa.

Olandezul Wolley s-a inchis intr-o cusca de sticla, in care spunea ca va posti douazeci si opt de zile. In ziua a unsprezecea – cuprins de friguri – intr-un acces de manie nervoasa, a spart peretii cutiei sale.

Dar mai sunt o serie de persoane – cei fara voie – cum au fost naufragiatii de pe vaporul Meduse, minerii din Courrieres sau nenorocitii prinsi sub daramaturile de la Messina, din 1908.

Naufragiatii de pe Meduse erau 150 la numar. In primele zile au mancat alimentele ce mai erau pe vapor, mai apoi o multime din ei si-au pus capat zilelor, astfel ca nu au ramas pana la urma decat 15, dupa 20 de zile de nemancare.

Minerii din Courrieres erau 13 de toti. Au trait fara mancare, dupa prabusirea minei, 20 de zile. Desigur, erau toti voinici si rezistenti.

La Messina, dupa groaznicul cutremur de pamant in care si-au gasit moartea mii de vietii omenesti, au fost aflati barbati si femei – prinsi sub daramaturi – care au rezistat foamei 18-19 zile.

Vedeti dar ca fiinta umana poate sa reziste foamei un timp destul de indelungat, chiar fara catusi de putin antrenament.

Parerea savantilor e ca fara mancare si bautura nu se poate trai mai mult de douazeci de zile si, dupa cum ati putut vedea si voi din exemplele de mai sus, au fost foarte putini acei care au reusit sa treaca de douazeci de zile, fara sa manance si sa bea.