Interferente.ro Sanatate Plante medicinale Ceaiuri pentru afectiuni ale organelor respiratorii

Sâmbătă, 05 Martie 2016 19:03

Ceaiuri pentru afectiuni ale organelor respiratorii

Sanatatea noastra depinde de actul respirator, calitatea aerului inspirat si preventia in actiunea factorilor de risc si a efectelor acestora. Evident, aparatul respirator (nas, faringe, laringe, trahee, bronhii, plamani, alveole pulmonare) se refera la introducerea in organism a oxigenului din aer si eliminarea gazelor rezultate din arderile interne ale organismului.


Din pacate, la nivelul organelor aparatului respirator se pot instala diferiti agenti patogeni ce duc la imbolnaviri si tulburari ale functiei respiratorii, punand in pericol sanatatea intregului organism uman. Dintre aceste, cele mai des intalnite afectiuni sunt: amigdalita, rinita, sinuzita, rinofaringita, laringita, guturaiul, bronsita, traheobronsita, tusea, pneumonia, tuberculoza pulmonara, convulsia, rujeola, etc.

Pentru tratament, e bine sa apelati la ajutorul specializat al unui medic, insa de mare folos va sunt si leacurile din batrani si ceaiurile. Am dori sa va prezentam, in cele ce urmeaza, cateva ceaiuri pentru diverse afectiuni ale aparatului respirator:

· ceai antibronsitic

· ceai pectoral

· ceai sudorific

· ceai pentru gargara

· ceai antiasmatic


Newer news items:
Older news items: