Interferente.ro Descopera Geografie Cele mai frumoase drumuri din lume top 15

Joi, 28 Martie 2013 21:03

Cele mai frumoase drumuri din lume - top 15

 

Transfagarasan se afla pe primul loc in top 15 - cele mai frumoase si spectaculoase drumuri din lume. Clasamentul a fost realizat de catre jurnalistii de la CarsRoute. In realizarea clasamentului s-a tinut cont de traseu, numar de viraje, trafic, peisaje. Iata care sunt cele mai frumoase drumuri din lume.

 

 

15. The Overseas Highway - Florida Keys (Statele Unite)
The Overseas Highway - Florida Keys (Statele Unite)
trece din insula in insula, de-a lungul a 42 de poduri, pe o lungime de 204 kilometri. Autostrada a fost construita in 1938, de-a lungul unei cai ferate distruse de un uragan. Traversarea ei dureaza aproximativ 4 ore.

 

14. Red Rock Scenic Road - Statele Unite

Red Rock Scenic Road - Statele Unite parcurge Sedona Red Rock Country. Drumul poarta denumirea de “muzeul fara pereti”. Poti sa vezi doua locuri celebre: Montezuma Castle National Monument, Coconino National Forest.

 

13. Iroha-zaka - Japonia
Iroha-zaka - Japonia
leaga provinciile
Nikko si Oku-Nikko, fiind un drum sinuos care are 48 de curbe. Fiecare dintre ele reprezinta una din literele vechiului alfabet japonez.

 

12. Atlantic Road - Norvegia

Atlantic Road - Norvegia are 5 kilometri si leaga Molde de Kristiansund. Drumul este spectaculos datorita reliefului din zona. Exista nenumarate vai si pante.

 

11. Oberalp Pass - Elvetia
Oberalp Pass
- Elvetia  face legatura intre Elvetia Centrala si cantonul Graubunden Oberland. Acest drum este deschis traficului rutier numai vara, iarna fiind transformat in partie de schi si sanius.

 

10. North Yungas “Road of Death” - Bolivia

North Yungas “Road of Death” - Bolivia este cunoscut sub denumirea de “Drumul mortii”, deoarece, aici, anual mor in jur de 300 de oameni in accidente auto. Are o intindere de 70 de kilometri in Anzii bolivieni si leaga capitala de localitatea Coroico. Soseaua are o singura banda, curbe stranse si nu are parapete de protectie.

 

9. Trollstigen - Norvegia
Trollstigen - Norvegia
este un drum foarte ingust, presarat cu peisaje ametitoare, cascade spectaculoase, intre care Stigfossen, de 320 de metri inaltime, fiind situat in regiunea Rauma. “Scara Trolilor” cuprinde 11 viraje bruste, pe alocuri cu o inclinatie de 90 de grade.

 

8. Guoliang Tunnel Road - China

Guoliang Tunnel Road - China are 1,2 kilometru lungime, 4 metri latime si 5 metri inaltime. Constructia acestei sosele-tunel a fost realizata de 13 localnici in Muntii Taihang, in numai 5 ani. Rapid!

 

7. San Bernardino Pass - Elvetia
San Bernardino Pass - Elvetia traverseaza Alpii elvetieni si cuprinde un tunel de 6 kilometri. Spectacular ...

 

6. Los Caracoles Pass - Chile si Argentina

Los Caracoles Pass - Chile si Argentina leaga cele doua tari si traverseaza Muntele Andreas din Anzi. Este mai tot timpul anului acoperit de zapada si nu are parapete de protectie. Pare destul de periculos de traversat pe vreme nefavorabila, nu-i asa?

 

5. Col de Turini - Franta
Col de Turini - Franta
se afla la o altitudine de peste 1.500 de metri. Drumul este inclus in fiecare an in celebrul Raliu Monte Carlo. Soseaua are 34 de viraje stranse si linii de viteza pe care o masina poate prinde si 170 km/h.

 

4. The Jebel Hafeet Mountain Road - Emiratele Arabe Unite

The Jebel Hafeet Mountain Road - Emiratele Arabe Unite traverseaza o portiune de desert si duce direct la un hotel si la un palat al emirilor. Se intinde pe 7,3 mile si are 60 de rotatii.

 

3. Lysebotn Road - Norvegia
Lysebotn Road
- Norvegia are 27 de viraje stranse si un tunel de 1,1 kilometri. La randul sau, acesta are 3 viraje.

 

2. Stelvio Pass - Italia
Stelvio Pass
- Italia este este cea de a doua cea mai inalta sosea asfaltata din Alpi. Se afla la o altitudine de aproximativ 2,700 de metri si cuprinde 48 de viraje, foarte stranse si extrem de provocatoare pentru soferi.

 

1. Trasfagarasan - Romania

Trasfagarasan - Romania are o lungime de 151 de kilometri. A fost construit intre anii 1970-1974. Soseaua a fost terminata pe 20 septembrie 1974. Se situeaza la cea mai mare altitudine din tara noastra si leaga provinciile istorice Transilvania si Tara Romaneasca. “Bulevardul Carpatilor”, care leaga Curtea de Arges de Sibiu, prin creierii muntilor, traverseaza zonele cele mai inalte ale Carpatilor Meridionali. Transfagarasanul trece peste 830 podete si 27 viaducte, prin rezervatia naturala Golul Alpin si prin apropierea cascadei Balea - in trepte, de aproximativ 68 de metri, cea mai mare de acest fel din Romania, la altitudinea de 1.230 de metri. Drumul ofera acces la Balea Lac, un lac glaciar format acum cateva mii de ani. De asemenea, soseaua trece si printr-un tunel de aproape 1 km lungime direct prin partea de sus a muntelui.

In 2009, Top Gear, de la postul englez de televiziune BBC, a clasat Transfagarasanul tot pe primul loc intre cele mai frumoase drumuri din lume.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: