Interferente.ro Parinti si copii De Sarbatori Chipul lui Iisus Hristos

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 00:22

Chipul lui Iisus Hristos

Cunoastem din Sfanta Scriptura cum ca, Sfanta Veronica, stergand cu naframa ei chipul lui Iisus Hristos, acesta a ramas intiparit pe panza.

Mult mai tarziu, dupa moartea Mantuitorului, pictori de seama au cautat sa nemureasca chipul Fiului Omului – cum isi zicea Iisus – pe panza si astfel de panze se gasesc in toate partile lumii.

Chipul lui Iisus Hristos

Crestinii de pe la inceputul crestinismului nu au cutezat sa-i zugraveasca chipul de teama sa nu li se gaseasca din asta o vina si poate ca nici nu s-a gandit nimeni la una ca asta. Cei ce l-au cunoscut insa, au povestit urmasilor si acestia urmasilor lor ca Iisus Hristos a fost un barbat de o frumusete neasemuita.

Dintr-o poveste pe de vremea Mantuitorului, se zice ca un rege asirian, numit Abgar, imbolnavindu-se si afland de minunile lui isus Hristos, ar fi trimis slujitorii sa i-l aduca la curtea lui. Iisus n-a vrut, dar spalandu-se pe obraz si stergandu-se cu o panza de in, chipul lui a ramas intiparit pe panza. Panza aceasta a trimis-o regelui care, cum a vazut-o, s-a si insanatosit.

Se pare ca nu e numai o credinta ca adesea chipul Mantuitorului se intiparea pe o bucata de panza si sa lamurim de ce … In biserica (catedrala) din Turino (Italia) se afla o bucata de panza de in lunga de 4 metri si ceva si lata de 1 metru si jumatate. Panza aceasta se numeste Sf. Giulgiu si pe ea se vad doua chipuri de om cap la cap. Dintr-o parte omul se vede din fata, iar din partea cealalta din spate si se mai vad rani la coaste, maini si picioare. Cum omul trebuie sa fi fost culcat pe partea de jos a panzei, partea de sus a fost indoita peste el asa ca panza il acoperea peste tot.

Desi panza trebuie sa fie foarte veche, nimanui nu i-a trecut prin minte sa cerceteze ce-o fi insemnand, pana cand un invatat s-a apucat sa descopere taina. A crezut mai intai ca ar fi o fotografie, dar cum panza e cu mult mai veche decat fotografiile, si-a dat seama ca trebuie sa fie altceva.

Din cercetarile lui, s-a dovedit ca acest chip nu e nici fotografiat, nici zugravit, caci nu are pe el nicio urma de vopsea. Ba, unele pete mai inchise se banuiesc a fi pete de sange ucat de foarte multa vreme. E lucru hotarat ca pe giulgiul acesta e intiparit un trup omenesc care a fost culcat peste el, apoi infasurat tot in el.

Se stie tot din Sfanta Scriptura ca Iosif, tatal lui Iisus, a ingropat pe Fiul lui Dumnezeu dupa ce l-a uns cu mirodenii, ceea ce poate sa fie pricina ca trupul a ramas intiparit pe panza.

 

Este deci foarte probabil ca aceasta panza sa fie intr-adevar giulgiul in care a fost infasurat Mantuitorul nostru Iisus Hristos.