Interferente.ro Lifestyle Retete Ciorba cu legume si fidea

Marţi, 10 Iunie 2014 18:05

 

Ciorba cu legume si fidea

 

 

 

reteta ciorba cu legume si fideaCiorba cu legume si fidea e un adevarat deliciu, furnizand o doza de vitamine binevenita. E gustoasa, usoara si va hidrateaza din plin. Pofta buna!

 

Ingrediente

 

· 1 morcov

 

· ½ pastarnac

 

· ½ telina

 

· ardeu gras (galben sau rosu)

 

· 1 conopida mica

 

· 50 g fasole verde

 

· 1 dovlecel

 

· 2-3 rosii

 

· 1 ceapa

 

· ulei

 

· 50 g fidea

 

· bors

 

· marar

 

· leustean

 

· piper

 

· sare

 

 

 

Mod de preparare

 

Pentru inceput, trebuie sa curatati si sa spalati legumele. De asemenea, trebuie sa desfaceti conopida in buchetele. Ardeul, dovlecelul si radacinoasele vor fi taiate in cubulete. Ceapa si verdeata vor fi taiate marunt, iar fasolea in mici bastonase.

 

Intr-o oala, veti cali ceapa, ardeul si dovlecelul in putin ulei, dupa care veti stinge cu apa fierbinte. Veti adauga legumele ramase si le lasati la fiert circa 15 minute.

 

Intre timp, veti opari, decoji si da rosiile pe rozatoarea mare. Le adaugati in ciorba si le lasati sa fiarba 5 minute impreuna cu celelalte legume. Ciorba va fi condimentata si sarata dupa preferinte. La final, veti pune fideaua si veti acri cu bors, dupa care mai lasati sa dea cateva clocote.

 

Se stinge focul, mai apoi, se presara verdeata si se acopera oala cu un capac pentru ca fideaua sa se umfle. Ciorba cu legume si fidea poate fi servita cu smantana. Pofta buna!

 


Newer news items:
Older news items: