Interferente.ro Lifestyle Retete Ciorba de miel reteta

Marţi, 15 Aprilie 2014 13:27

Ciorba de miel - reteta

Ciorba de miel (borsul de miel) nu poate lipsi de la o masa de Paste. E un preparat specific sarbatorilor de Paste, un adevarat rasfat pentru papilele gustative, desi il puteti prepara ori de cate ori aveti ocazie, datorita gustului sau special si delicios.

Pentru a pregati ciorba de miel aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

·         1 kg carne de miel

·         1 ceasca de orez

·         1 ou

·         2 cepe

·         2 rosii

·         3 cartofi

·         1 morcov

·         patrunjel

·         leustean

·         condimente

·         500 ml bors

·         smantana

Ingredientele sunt la indemana, asadar, va puteti apuca de gatit.

Spalati bine carnea de miel, dupa care o condimentati. Luati o oala mare, umpleti-o cu apa si puneti-o pe foc. Carnea este pusa la fiert in oala si o lasati la fiert la foc mic, acoperind oala cu capac. Din cand in cand veti lua spuma formata astfel incat zeama sa fie limpede.

Intre timp, veti curata si veti spala legumele. Ceapa trebuie sa fie taiata marunt, morcovul, pastarnacul si rosiile - cubulete, cartofii - in 4 bucati.

Mai intai veti adauga ceapa, pastarnacul, morcovul si nu foarte multa sare. Se lasa sa fiarba putin, dupa care veti adauga cartofii si rosiile.

Cand aceste legume sunt aproape fierte, veti adauga orezul bine spalat. Catre final, veti turna borsul si il lasati la fiert. Intr-un castron, separat, veti bate oul cu smantana, iar cand borsul este fiert veti adauga continutul in oala mare. De asemenea, veti adauga patrunjelul si leusteanul (taiate marunt) si lasati cand sa mai dea un clocot.

In functie de gust si preferinte, mai puteti adauga smantana si verdeata.

Pofta buna!

Afla mai multe Retete pentru bors de miel.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: