Interferente.ro News Stiri Combate mahmureala

Duminică, 26 Decembrie 2010 01:16

Combate mahmureala

 

 

Cum combaţi mahmureala de după sărbători!?

Odată cu apropierea sezonului sărbătorilor de iarnă, specialiştii britanici în lifestyle şi medicii de la o clinică din comitatul Dorset au alcătuit un ghid practic ce cuprinde câteva sfaturi utile pentru a combate mahmureala după petrecerea de Crăciun, informează dailymail.co.uk. 

 

Sfaturi

 

 

 

1. Evitaţi sucul de portocale 

Evitaţi sucul de portocale deoarece aciditatea acestuia dăunează stomacului, cafeaua şi băuturile cu cofeină, care nu fac altceva decât să vă deshidrateze şi mai mult. 

 

 

2. Mâncaţi păsat de ovăz sau pâine integrală 

Mâncaţi păsat de ovăz sau pâine integrală, deoarece aceste alimente ajută organismul să producă o cantitate constantă de energie de-a lungul mai multor ore şi contribuie la revenirea la un nivel normal a concentraţiei de zahăr din sânge.  Bananele eliberează şi ele o cantitate mare de energie. 

 

3. Apa cu medicamente 

Înainte de a merge la culcare sau înainte de a face o plimbare pe jos, beţi un pahar cu apa în care aţi presărat o cantitate mică de Dioralyte (un praf antidiareic) sau un medicament din aceeaşi gamă, transmite MEDIAFAX. Alcoolul creează o creştere a concentraţiei zahărului din sânge, iar organismul reacţionează sintetizând mai multă insulină. Insulina scade concentraţia zahărului din sânge, cauzând în unele cazuri dureri de cap, pierderea echilibrului şi declanşează senzaţia de foame. Medicamentul Dioralyte readuce concentraţiile de zahăr, săruri şi minerale din sânge la un nivel normal. 

 

4. Fără grăsimi 

Anumiţi oameni tânjesc după o prăjeală după petrecerea de Crăciun, însă grăsimile, atunci când sunt în cantitate mare, pot irita stomacul.  Un sandviş cu şuncă ar putea fi util în acest caz, deoarece combină proteinele din şuncă şi glucoza din pâine. Se recomanda să prăjiţi şunca pe grătar în loc să o pregătiţi în tigaie, deoarece în acest fel veţi reuşi să menţineţi cantitatea de ulei consumată la un nivel minim.

 

5. Paracetamol 

Luaţi paracetamol pentru a alunga mahmureala şi starea de indispoziţie. Evitaţi ibuprofenul şi aspirina, care, deşi alungă migrenele, pot cauza greaţă şi indigestie. 

 

 

Sursa: 9am

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: