Interferente.ro Lifestyle Retete Crema de migdale

Duminică, 03 Noiembrie 2013 18:26

Crema de migdale

 

Va prezentam cateva retete de crema de migdale realizata prin diferite modalitati: la cuptor, glasata sau fiarta.

 

 

Crema de midgale la cuptor

Ingrediente

·        3/4 litri lapte

·        coaja lamaie

·        2 linguri zahar

·        2 oua

·        50 g migdale

Mod de preparare

Se fierbe 1/2 litri lapte cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga migdalele curatate de coaja si pisate. Seperat se bat ouale, se subtiaza cu restul de lapte rece si se toarna putin cate putin in laptele fierbinte. Se pune compozitia intr-o forma unsa si se coace la cuptor pe baia de apa 30 minute. Se scoate din cuptor cand este inchegata. Se rastoarna rece.

 

Crema de midgale glasata

Ingrediente

·        6 linguri pline cu zahar tos

·        1 ou

·        5 galbenusuri

·        vanilie

·        200 g migdale

·        25 g unt

·        3/4 litri lapte

·        vare

·        pesmeciori rasuciti

Mod de preparare

Se pune intr-un vas pe abur laptele impreuna cu 5 galbenusuri, oul intreg, putina sare, zaharul si vanilia si se amesteca bine pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc. Se oparesc migdalele, se curata de coaja, se prajesc si se trec prin masina de nuci sau se piseaza. Se adauga la compozitie impreuna cu untul. Se rastoarna intr-un vas de sticla. Se tine la gheata circa 2-3 ore.

 

Crema de midgale fiarta

Ingrediente

·        1/2 litri lapte

·        100 g zahar

·        coaja de lamaie

·        20 g migdale dulci

·        30 g migdale amare

·        6 galbenusuri

Mod de preparare

Se fierbe laptele indulcit dupa gust, impreuna cu putina coaja de lamaie. Se oparesc migdalele, se curata de coaja, se piseaza si se amesteca cu laptele fierbinte. Dupa ce s-a racorit aceasta compozitie, se adauga galbenusurile batand in continuu. Se trece apoi totul prin strecuratoare sau prin tifon si se fierbe pe foc slab pana se ingroasa. Se toarna in cesti si se tine 1-2 ore la rece.

Addthis

Newer news items:
Older news items: