Interferente.ro Parinti si copii Educatie Cum s-au nascut fulgii de zapada

Vineri, 27 Decembrie 2013 12:16

Cum s-au nascut fulgii de zapada

 

Era o zi de iarna. A inceput prima ninsoare. Au iesit cu saniuita la deldelus. In viteza saniei, unii fulgi parca se agatau de haina. Atunci am vrut sa prind unul din ei in mana. Dar cand am pus mana pe el, s-a transformat intr-o fiinta mica, ce seamana cu un inger fara aripi. El a inceput sa spuna o poveste interesanta: cum s-au nascut fulgii de zapada.Cum s-au nascut fulgii de zapada

 

El mi-a spus ca ei erau odata slugi la un vrajitor. Erau asa de multi ca nu-i puteai numara. Vrajitorul acela era foarte aspru cu ei: daca spuneai ceva rau despre el ii tranforma in diferite animale.

Intr-o zi, slujitorii s-au adunat intr-o incapere mare si s-au sfatuit sa se razbune. Dar vrajitorul, care era atotputernic, auzi planul lor si suparandu-se foarte tare, a chemat la el duhurile, cum i-au spus sa-i trasforme pe toti in stele chiar a doua zi, cand slugile vor intra in sala tronului. Asa a si facut. Si, dintr-o data, cea mare s-a umplut de stele stralucitoare. Vazandu-le asa de frumoase, el s-a infuriat si a aruncat pietre, vrand sa le sparga. Dar, spre mirarea lui, stelele au inceput sa se clatine si sa cada, iar din cele mai mari s-au rupt bucati-bucatele, mici-mici, care au inghetat. Oamenii le-au numit «fulgi de nea». El a mai adaugat: «Aceasta a fost povestea noastra, povestea fulgilor de nea (povestea fulgilor de zapada)». Apoi a disparut.

 

Nici un fulg nu este identic unul cu altul, asa ca, va invitam sa vedeti cateva fotografii cu fulgi de zapada macro care dovedesc acest lucru.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: