Interferente.ro Parinti si copii Educatie Cum sa ne comportam pe strada

Joi, 20 Martie 2014 00:42

Cum sa ne comportam pe strada

Cum sa ne comportam pe stradaPentru a fi punctuali, la locul de munca, este bine sa plecati mai devreme de acasa, acordand din bugetul de timp al unei zile minutele care sa nu te transforme in intarziati si care sa nu va faca sa traiti cu emotii chiar dis de dimineata.

Fiind tineri si vigurosi, nu va folositi de coate si de forta imbrancind sau impingand in stanga sau in dreapta pe altii pentru a va sui in mijloacele de transport in comun. Este o proba grava de impolitete.

Mergand pe strada, chiar daca esti grabit nu utiliza forta pentru a te strecura. Se poate intampla insa ca altul sa te imbranceasca sau sa te calce poate fara sa vrea. Nu face din asta o tragedie si o ocazie de disputa.

Un mers elegant include: pasi obisnuiti, o miscare armonioasa a bratelor, o tinuta dreapta, umerii nu trebuie sa fie cazuti, ci sa aiba o pozitie normala.

Daca te opresti dintr-un motiv sau altul pastreaza-ti o pozitie corecta si nu te sprijini cand pe un picior cand pe altul.

Intr-o zi de odihna sau dupa orele de program, aflandu-te pe strada la plimbare, tanarul nu trebuie sa se comporte zgomotos (fluierand sau fredonand) si sa nu adopte o atitudine sfidatoare.

Nimeni nu-l condamna daca priveste in stanga ori in dreapta ori la vitrine.

Situatia este de-a dreptul jenanta si mai putin onorabila daca fixeaza vreo fata sau femeie intalnita in care, si mai grava, penibila, devenind situatia, daca tanarul se mai si opreste si intoarce capul suierand admirativ. Citind aceste randuri gestul vi se pare grotesc, nu? Ba unii se mai lanseaza si in comentarii si aprecieri. Fara comentarii!

Ati intalnit pe strada o tanara pe care o cunoasteti, v-a dat de inteles incetinind mersul sau oprindu-se ca ii face placere sa o conduceti. Tanarul va sta intotdeauna la marginea dinspre drum a trotuarului. Aceasta regula s-a perpetuat, conform legendei, de la inceputurile Romei, trasmitandu-se pana in zilele noastre. Explicatia: protejarea femeii fata de pericolele ce s-ar putea ivi din mijlocul strazii.