Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Cura cu argila si efectele sale terapeutice

Miercuri, 26 August 2015 00:17

Cura cu argila si efectele sale terapeutice

Cura cu argila si efectele sale terapeuticePe buna dreptate, se spune ca argila este “ingerul pamantului”. Practica a demonstrat ca ea are inteligenta naturii si actioneaza in organism asupra cuzelor bolii si numai acolo unde este nevoie. Foarte multe persoane care s-au tratat cu argila au constatat cu surprindere ca li s-au vindecat sau ameliorat si alte afectiuni, desi cura o facusera numai pentru afectiuni gastrice sau renale.

In patologia renala, una dintre cele mai des intalnite este infectia urinara. Cele mai frecvente infectii sunt cele cu Escherichia Coli, Proteus si Piocianic. De foarte multe ori, infectiile urinre sunt bagatelizate de catre bolnavi, considerand ca sunt boli banale, usor de vindecat. Tratarea incorecta sau incompleta agraveaza boala. Pe furis, infectia se cronicizeaza si se complica, afectand grav functia renala. Riscul cel mai mare este transformarea bolii in insuficienta renala si instituirea dializei, un tratament traumatizant si obositor, de care depinde intreaga existenta a pacientului.

Din fericire, medicina naturii are solutii impotriva infectiilor urinare. Unul dintre cele mai eficiente tratamente este cura cu argila. La nivelul aparatului renal, argila are un puternic efect bactericid si antitoxic. Cura cu argila favorizeaza in primul rand eliminarea toxinelor. Din acest motiv, in primele zile ale curei este posibil ca urina sa fie tulbure si urat mirositoare, iar fecalele pot avea un miros insuportabil. De asemenea, transpiratia bolnavului poate fi urat mirositoare, dar acestea sunt semne bune, care indica o dezintoxicare rapida a organismului, pe toate caile. Aceste neajunsuri dispar in cateva zile si treptat se constata ameliorarea starii generale, pana la disparitia totala a semnelor de boala si normalizarea parametrilos specifici, care se pot verifica prin analize de laborator. Atunci cand boala este veche, cronicizata ori bolnavul a facut multe tratamente cu antibiotice, vindecarea se obtine mai incet, dar sigur.

De exemplu, argila Algo a fost si este folosita cu succes de mii de bolnavi cu afectiuni renale. Foarte multi oameni s-au vindecat cu argila, desi initial au urmat tratamente cu antibiotice. Fara a contesta eficienta medicinei alopate, in cazul infectiilor urinare cronicizate, se stie ca nici un medicament nu mai da randamentul scontat: vindecarea.

Afectiunile renale cronice dau de multe ori si hipertensiune arteriala. S-a observat scaderea hipertensiunii arteriale in toate cazurile bolnavilor care au urmat cura cu argila. Tratamentul cu argila asigura o mai buna functionare a rinichilor, chiar si daca bolnavul a ajuns deja in stadiul de dializa. Avem in evidenta multi bolnavi care au redus sedintele de dializa, la care diureza a crescut, iar valorile creatininei si ureei au scazut pana aproape de limita normala. De asemenea, in numeroase cazuri s-a observat disparitia calculilor renali sau a nisipului din vezica urinara.

Efectele terapeutice ale argilei sunt uluitoare, chiar daca lumea medicala nu a gasit inca explicatia stiintifica a actiunii acesteia asupra organismului uman.

Cura cu argila ajuta la prevenirea si tratarea unor boli extrem de suparatoare, multe din acestea instalandu-se in special in sezonul rece. Iata cateva afectiuni ce pot gasi rezolvare, urmand o cura cu argila: astenie, anemie, bronsita, calculi renali si vezicali, cancer, conjuctivita, diabet, depresii, dermatita, enterocolite, gastrita si boli de stomac, infectii urinare si insuficienta renala, stres, tensiune articulara oscilanta, ulcer varicos, etc.). Evident, totul se datoreaza substantelor active din punct de vedere biologic, sarurilor minerale si microelementelor (magneziu, bariu, beriliu, fier, galiu, cupru, cobalt, molibden) ce influenteaza in mod nemijlocit organismul.