Interferente.ro Parinti si copii De Sarbatori Curiozitati despre bradul de Craciun

Marţi, 25 Decembrie 2012 04:00

Curiozitati despre bradul de Craciun

 

Cadouri, magie, brad de Craciun … Ce poate fi mai minunat decat  o sarbatoare alaturi de familie si persoanele dragi? Puteti incepe cu decorarea bradului de Craciun: globuri, beculete colorate, lumanari parfumate, dulciuri ... Iata cateva curiozitati si traditii legate de bradul de Craciun.

 

Traditia impodobirii bradului de Craciun a fost intalnita pentru intaia data pe teritoriul Germaniei.

 

Ornamentele si decoratiunile de culoare rosie nu trebuie sa lipseasca din niciun brad de Craciun. Au drept simbol sangele pe care Iisus l-a varsat pentru salvarea omenirii.

In secolul al XVI-lea brazii de Craciun erau decorati cu trandafiri rosi, mere, lumanari aprinse si hartie colorata.

Martin Luther a fost primul care a adus ideea de a impodobi bradul de Craciun cu lumanari aprinse.

 

Merele agatate in scop decorativ in bradul de Craciun, din Evul Mediu, aveau o mare simbolistica religioasa. Acestea aveau drept simboluri si semnificatii Paradisul si Pomul cunoasterii binelui si raului.

Nucile si prajiturile reprezentau, alaturi de mere, alte elemente decorative folosite pentru decorarea bradului de Craciun.

In secolul al XVI-lea brazii de Craciun erau decorati atat in locuinte, cat si in afara acestora.

Traditia folosirii acadelelor in forma de baston pe post de decoratiuni pentru bradul de Craciun dateaza inca din anul 1670. Interesant si bine de retinut este ca dungile rosii i-au fost adaugate abia in anul 1900.

 

Globurile din sticla sau cristal au devenit printre cele mai semnificative decoratiuni ale bradului de Craciun inca din anul 1880.

Ghirlandele din hartie si bucatile stralucitoare erau des folosite pentru decorarea bradului de Craciun inca din anul 1850.

 

Asistentul lui Thomas Edison a fost cel care, in anul 1882, a avut minunata idee de a folosi beculete electrice pentru impodobirea bradului de Craciun.

 

Decorarea pomului de Craciun inainte de ziua de Ajun atrage multe ghinioane.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: