Interferente.ro Lifestyle Casa ta Decorul si influenta culorilor asupra sanatatii

Duminică, 08 Februarie 2015 01:31

Decorul si influenta culorilor asupra sanatatii

Decorul si influenta culorilor asupra sanatatiiNu putem trai intr-o lume alb-negru. Avem nevoie de culoare in viata noastra, iar acestea ne influenteaza sanatatea. Cromoterapia si culorile ne influenteaza fara sa vrem si duc la diverse scopuri terapeutice. Inca din vechime (Evul Mediu) se stie ca vindecatorii si vrajitorii recurgeau la cromoterapie ca mijloc de combatere a diverselor maladii. In prezent, in urma unor ample cercetari, s-a recunoscut ca intr-adevar, culorile au efecte puternice asupra psihicului uman, iar prin intermediul psihicului asupra dispozitiei si sanatatii. Deci, sanatatea are culoare si urmeaza sa vedem care este influenta culorilor de decor asupra sanatatii.

Rosu

Sangele “intinereste” la “intalnirea” cu aceasta culoare in decor. Ornamentele rosii stimuleaza vointa, musculatura si secretia de hemoglobina. Anemicii, cei care sufera de tuberculoza, depresie, oboseala cronica, gripa, afectiuni respiratorii si chiar de paralizie infantila se vor simti mult mai bine in mediul ambiant decorat in rosu.

Atentie! In afectiuni nervoase poate amplifica intensitatea crizelor.

Galben

Vrei sa slabesti, sa scapi de celulita si sa iti eliberezi organismul de toxine? Galbenul este aliatul tau de nadejde. Aceasta culoare, utilizata la decorarea bucatariei si a mesei, scade pofta de mancare, da energie, stimuleaza vederea si sistemul limfatic. Ii ajuta si pe cei care sufera de afectiuni ale ficatului, vezicii biliare si digestive.

Albastru

Afectiunile gatului, cele specifice femeilor, colicile, crizele biliare, la fel ca si starile nervoase sau epilepsia isi vor gasi alinarea, daca masa va fi decorata in tonurile acestei culori. Elementele de decor in nuante albastre ajuta si la reglarea tensiunii, la regenerarea celulelor, la alinarea durerilor de cap si de dinti sau a celor provocate de arsuri.

Mov

Organismul va scapa mai usor de toxine si va fi mai pregatit sa se apere in fata virusilor, daca vesela si obiectele de decor specifice mesei sunt colorate in tonuri de violet. Dereglarile renale, la vedere, mentale, la fel si celulita, crampele si reumatismul se amelioreaza.

Portocaliu

Daca nu prea mai ai chef de viata, daca nu mai simti placerea in dormitor, daca oboseala nu-ti da pace si emotiile ti-au pus un nod in gat, e cazul sa faci loc in bucatarie tonurilor de orange. Vei capata mai multa energie, memoria iti va fi mai buna, te vei recupera mai usor, vei respira mai bine si vei savura cu placere viata de cuplu. Astmul, brosnitele, reumatismul, spasmofilia, guta, amenorea se amelioreaza.

Atentie! Cei care sufera de isterie, halucinatii sau dementa senila vor evita portocaliul.

Verde

Te doare capul, te deranjeaza insomniile, hipertensiunea, ulcerul? Ai probleme din cauza stresului? Relaxeaza-te in decor colorat in verde. Aceasta nuanta sporeste concentrarea, calmeaza si ii ajuta, in aceeasi masura, si pe suferinzii de cancer, sifilis si afectiuni cardiace.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: