Interferente.ro Sanatate Boli si afectiuni Degeraturile masuri si mod de ameliorare

Duminică, 04 Ianuarie 2015 02:19

Degeraturile - masuri si mod de ameliorare

Degeraturile masuri si mod de amelioareCand vine frigul si mai ales atunci cand se lasa gerul, multi oameni spun mai in gluma, mai in serios, ca le-au degarat mainile si picioarele. Daca se intampla cu adevarat, nu e de joaca, fiind o problema foarte serioasa.

Oricat de mult v-ar placea iarna, anotimpul alb, trebuie sa fiti precauti astfel incat sa evitati neplacerile. Cand stati in frig mult, extremitatile corpului (nasul, urechile, degetele picioarelor si ale mainilor) sunt expuse mai tare riscului de degeraturi. Practic, tesuturile neprotejate pot ingheta, caz in care e indicat sa va prezentati la medic. Exista cateva masuri de ameliorare, masuri de prim ajutor, pe care le puteti lua imediat pentru a alina durerile in degeraturi.

Incalziti zonele afectate

Daca v-au degerat mainile sau picioarele, ar fi bine sa le introduceti intr-un vas cu apa la temperatura camerei (15-20°C). Se adauga treptat apa calda, astfel ca in jumatate de ora, apa din vas sa ajunga la temperatura corpului. In acest fel circulatia sangvina se restabileste in zonele degerate.

Faceti masaj

Masajul are efect. Folositi o carpa inmuiata in apa calduta ori spirt si frectionati delicat locurile inghetate. Aveti mare grija sa nu apasati prea tare deoarece puteti provoca leziuni pielii. Apoi, faceti un masaj usor cu ulei si aplicati un pansament steril, dar nu strans.

Remediul potrivit

Dupa ce ati curatat locul afectat de inghet, de mare folos v-ar fi un unguent cu glicerina. Aveti grija cum va ingrijiti iarna. Efect calmant au si decocturile din telina, morcov ori radacina de ghimbir. De asemenea, baile cu infuzii din mugur de brad si chiar catalasmele cu varza cruda, morcov ras sau felii de cartof crud atenueaza durerile provocate de inghet.

Nu in ultimul rand mentionam faptul ca puteti grabi vindecarea degeraturilor band ceai chinezesc ori cafea, dar si bauturi usor alcoolizate. Pe acestea din urma, folositi-le imediat ce va simtiti extremitatile bocna, insa doar putin, nu faceti abuz!