Interferente.ro Cultura Diversitate Despre iubire si casatorie in diferite culturi

Marţi, 23 Septembrie 2014 01:20

Despre iubire si casatorie in diferite culturi

Despre iubire si casatorie in diferite culturiDragostea si casatoria in diverse culturi ale globului are manifestati diferite. Ceea ce pare normal intr-o cultura poate fi privit ca fiind complet anormal intr-o alta. O diversitate de ritualuri, mentalitati si modalitati de actiune.

In Nepal, la triburile Limbu, este practicata casatoria prin “rapire”. Un al treilea este ales sa arbitreze litigile dintre familii in cazul acestor casatorii.

La indienii Yanomami din Amazonia, casatoriile se fac respectand apartenenta la trib. In aceasta societate, aspectele marginale ale sexualitatii de tip sodomie, masturbare, sunt tolerate.

La populatia Birorn, din Niger, se practica alianta intima legitima intre un barbat si o femeie maritata, femeia putand sa-si aleaga “cicisbeul - curtezanul”. Prin aceasta practica femeile isi imbunatatesc starea economica si sunt adevarate mediatoare intre familii.

La eschimosii din Groenlanda, femeile din anumite triburi au in afara sotului, unul sau mai multi “soti” nelegitimi, fara a mai pune la socoteala relatiile cu barbatii care sunt in trecere. Bunele maniere la acesti eschimosi cer ca barbatii sa-si ofere sotiile oaspetilor.

Nyinba – grupare etnica din Tibet – practica poliandria fraternala. Fratii au toti aceeasi sotie si fiecare vrea sa aiba copii cu ea. In acest sistem poliandric paternitatea este distinctiva, in scopul stabilirii locului precis al copilului in familie si drepturile sale de proprietate.

In Tahiti, Polinezia, o tanara este foarte apreciata daca are reputatia unei vaste experiente sexuale inainte de casatorie. Iubirea fizica este o arta care trebuie invatata. Cat despre barbatul ideal, el trebuie sa fie in stare sa produca cat mai multe orgasme partenerei la intervale cat scurte de timp.

La maorii din Noua Zeelanda, femeile sunt cele care initiaza relatia intima.

In Samoa, Polinezia, masturbarea este admisa si nu se interzice copiilor sa se mastubeze in public.

La populatia Muria, din India de sud, exista dormitoare mixte pentru copii, unde acestia se initiaza intre ei in amanunte si practici intime.