Interferente.ro Lifestyle Retete Dezlegare la peste retete

Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 13:09

Dezlegare la peste - retete

 

 

File de peste cu rosii

Ingrediente:

600 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura busuioc verde tocat,  3 linguri ulei de masline, 1 usturoi, 600 g file de peste - salau, merluciu, etc.

Mod de preparare:

Asezam rosiile taiate felii intr-o forma unsa (rezistenta la foc). Adaugam, dupa gust, sare si piper si amestecam acest continut cu verdeata si cu uleiul, apoi punem cateii de usturoi intregi. Lasam sa se rumeneasca aproximativ 5 minute. Peste acest strat vom aseza pestele trecut prin sare si piper si uns cu putina zeama din tava. Tinem tava la cuptor aproximativ 15 minute.

 

Peste cu legume si maioneza de post

Ingrediente:

1 kg file de peste, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 telina, 1 radacina patrunjel, 1 cutie ciuperci, 200 g mazare congelata sau din conserva, 200 g fasole verde congelata sau de la borcan, 1/2 capatana de usturoi, 100 ml ulei, sare, piper, vegeta, 1 salata verde pentru ornat, verdeata

Mod de preparare:

Morcovul, cartofii, telina, radacina de patrunjel sunt taiate si se pun la fiert. Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga legumele decongelate, apoi potrivim gustul de sare si piper. In zeama ramasa, punem pestele la fiert pentru 5-10 minute. Intre timp, se prepara maioneza (curatam usturoiul, il pisam si in frecam cu ulei panam obtinem o maioneza). Ciupercile taiate feliii sunt amestecate cu legumele fierte si maioneza de usturoi. Asezam pestele si legumele pe un platou ornat de salata si presaram verdeata taiata fin.

 

 

Peste cu ardei si orez

Ingrediente:
4 fileuri de peste, 2 linguri faina, 1 lingura busuioc si rozmarin, 3 linguri ulei, 4 ardei grasi, 100 g orez, piper, sare

Mod de preparare:

Se pune la fiert orezul in 250 ml apa usor sarata, impreuna cu 1 lingura ulei, amestecand ca sa nu se prinda. Intr-un castron, se amesteca faina cu rozmarinul, busuiocul. Se adauga piper dupa gust. Fileurile de peste sunt spalate, uscate, taiate in 2-3 bucati si trecute prin amestecul pregatit.  Se calesc, pe ambele parti, bucatile de peste in uleiul ramas, incalzit intr-o tigaie. Adaugam apoi, in tigaie, ardeii taiati felii, alaturi de peste si amestecam. Cand ardeii s-au inmuiat, se saraeaza mancarea dupa gust.

 

 

Salata de ardei gras cu ton

Ingrediente:
1 ardei rosu, 1,5 conserva ton in suc propriu, 20 ml supa, 1 lingurita otet, 1 lingurita ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Se curata ardeiul si se taie fasii fine si e amesteca cu tonul scurs. Se face un sos din supa, otet, ulei, sare si piper. Sosul se toarna peste ardei si ton si se lasa 15 minute sa se patrunda. Se serveste cu paine din grau integral.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: