Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Efectele terapeutice ale culorii VIOLET

Joi, 16 Decembrie 2010 14:23

Efectele terapeutice ale culorii VIOLET

 

Culoarea violet corespunde chakrei crestetului capului - coroana, care este asociata cu energia spirituala. Culoarea sa complementara este galbenul. Este culoarea demnitatii, onoarei, respectului de sine si sperantei. Culoarea violet este supranumita "culoarea puterii", deoarece este considerata culoarea regilor, purtata de acestia in nuanta "purpuriu regal".

 

Culoarea violetul favorizeaza apropierea de latura spirituala a vietii, aparitia inspiratiei, dinamizeaza intuitia, confera candoare si puritate, aspiratie spre ideal. Multi muzicieni, poeti si pictori au aratat ca momentele lor de mare inspiratie au aparut in situatii in care au fost inconjurati de o lumina violeta. Unul din secretele geniului lui Leonardo da Vinci a fost lumina violeta obtinuta prin filtrarea razelor soarelui de amiaza prin draperiile camerei sale in care statea vreme indelungata inainte sa se apuce de lucru. El recomanda pentru amplificarea creativitatii "terapia" cu aceasta culoare. O preferinta deosebita pentru aceasta culoare au avut-o si marele compozitor Richard Wagner si misteriosul conte de Saint Germain, cunoscut ca o fiinta cu inzestrari intelectuale si spirituale speciale, care a facut valva la vremea sa prin vindecari miraculoase.

 

Preferinta pentru nuantele pure de violet indica o natura sincera, inocenta, precum si o anumita intelepciune. La nivel psihic calmeaza angoasele, anihileaza frica si elimina agresivitatea. Culoarea violet favorizeaza dezintoxicarea organismului, intareste sistemul imunitar, stimuleaza producerea globulelor albe, regleaza tensiunea arteriala si induce somnul. Influenteaza intreg sistemul osos si nervos al organismului. Este antiseptica, avand un efect purificator atat la nivel spiritual, cat si fizic. Ajuta la echilibrarea energiilor fizice si spirituale. Violetul este eficient in tratametul afectiunilor canceroase. Simptomele artritei pot fi reduse printr-o culoare violet ce tinde spre albastru. De asemenea, ajuta organismul sa asimileze substantele nutritive si minerale. Femeile au de castigat de pe urma acestei culori, deoarece amelioreaza procesul de digestie si elimina astfel una dintre cauzele celulitei.

 

Caracteristicile culorii VIOLET

§         intareste sistemul imunitar

§         calmare mentala si nervoasa

§         incurajeaza creativitatea si inspiratia

§         deprima nervii motori, sistemele limfatic si cardiac

§         purifica sangele

§         mentine echilibrul potasiului si sodiului in organism

§         stimuleaza cresterea osoasa, combate reumatismul

§         stimuleaza splina

§         radiatiile specifice de inalta frecventa inhiba tumorile

§         apetitul dezechilibrat poate fi controlat cu ajutorul culorii violet.


Afectiuni/bolii tratate cu ajutorul culorii VIOLET

§         nevralgii, dezechilibre nervoase

§         stimularea memoriei

§         insomnii

§         astm bronsic

§         tulburari de vedere

§         afectiuni renale

§         boli infectioase

§         afectiuni cardiace

§         celulita

§         afectiuni ale vezicii urinare

§         tulburari de crestere osoasa, crampe, reumatism, sciatica, artrita

§         meningita cerebrospinala, comotii

§         tumori

§         boli de piele, boli ale scalpului.

 

Afectiuni/boli in care culoarea VIOLET este contraindicata

§         persoanele melancolice, predispuse la depresie psihica si persoanelor care sufera de nevroze sau alte tulburari psihice.

 

ATENTIONARE: Aplicarea cromoterapiei trebuie facuta de catre persoane specializate si foarte bine informate.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: