Interferente.ro Descopera Stiinta si tehnica Efectul de piramida in actualitate

Vineri, 16 Ianuarie 2015 01:17

Efectul de piramida in actualitate

Efectul de piramida in actualitateTrebuie sa recunoastem ca nu stim exact de ce anticii au preferat forma de piramida in constructii, dar tot atat de cinstit este sa spunem ca omul modern isi apropie aceasta forma de constructie din considerente precis stiute. Din punct de vedere economic, constructiile piramidale au demonstrat ca, prin efectul ce le poarta numele, pot concentra energii necesare unor procese tehnologice care altminteri ar obliga la consumuri remarcabile de energii conventionale.

Se constata ca la unele tehnologii, tot mai complicate in ultima vreme - procese care impurifica natura -, constructiile piramidale pot constitui o alternativa simpla si “curata”. In acest sens, un exemplu edificator il constituie epurarea apelor uzate, cu ajutorul plantelor, in piramide. Plantele, datorita energiei solare, devin adevarate pompe de extras poluantul din apele reziduale. Piramidele, favorizand deshidratarea substantelor organice, accelereaza activitatea biomasei alimentata continuu cu apa si hrana. Ne aflam, asadar, in fata unei constructii care, doar prin geometrie si orientare, poate invinge, in anumite conditii, criza energetica contemporana, precum si timpul, element care se evalueaza astazi mai mult ca oricand in bani.

Dar nu numai la epurarea apelor vin sa ne ajute piramidele moderne. Se itnrezareste folosirea lor si la vindecarea unor boli. Specialistii ce practica medicina naturista au inceput sa fie preocupati de efectul de piramida asupra organismului uman. Ei incearca, inainte de explicarea cauzelor intime ale fenomenului, sa-l valorifice.

Uscarea substantelor organice fara consum de energie conventionala, ci doar prin plasarea acestora intr-o anumita zona a piramidei (zona de focalizare), este de fapt citat frecvent in literatura de specialitate. Implicatia economica a acestui fenomen, acum, cand omenirea se afla in plina criza energetica, nu poate fi trecuta cu vederea. E suficient sa ne gandim la uscarea si conservarea carnii, a salamurilor si a altor produse alimentare, pentru a intrezari posibilitati practice de valorificare a acstei constatari, de asemenea neeplicata cauzal pana in prezent. Marirea vitezei de germinare a semintelor in piramida este un alt fenomen ce a atras atentia cercetatorilor. Aceasta ar fi putut conduce la scurtarea duratei de ocupare a unor terenuri agricole cu anumite culturi ale caror seminte sunt tinute un timp oarecare in piramide. Fermentarea accelerata a iaurturilor, uscarea cerealelor si a fructelor, tratarea metalelor aliate, precum si alte procese tehnologice mai mult sau mai putin importante din punct de vedere economic – procese ce pot folosi campurile energetice din piramide – pun in evidenta domeniul larg de aplicabilitate a vechilor si totusi atat de putin cunoscutelor constructii cu geometrii orientate.