Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Exercitii pentru o respiratie corecta

Luni, 03 Februarie 2014 02:07

Exercitii pentru o respiratie corecta

Exercitii pentru o respiratie corectaRespiratia corecta este baza unei vieti sanatoase. O respiratie corecta, ampla si regulata ajuta orice om sa aiba o stare generala mai buna, sa posede mai multa energie, ajutand la oxigenarea creierului si la scaparea de stres. Chiar daca aveti un ritm de viata alert, incercati sa va rezervati timp zilnic pentru a face exercitii de respiratie. Dar, modul in care respirati in mod natural, din reflex, poate ca nu e corect. Intrucat dorim sa venim in sprijinul dvs. sa recomandam cateva exercitii pentru respiratie corecta si profunda:

·        Sunteti intins pe spate cu mainile asezate liber pe pantec. Trageti de voie aer pe nas pana cand simtiti ca pantecele si cosul pieptului sunt pline cu aer. Retineti-va respiratia timp de doua secunde dupa care expirati pe nas.

·        Din nou asezati-va pe spate in timp ce cu mainile tineti un baston care se sprijina pe piept. Inspirati pe nas, iar bastonul duceti-l deasupra capului. Tineti-va respiratia timp de doua secunde dupa care duceti mainile cu bastonul pe piept. Se executa miscarea de 10 ori.

·        Intindeti-va relaxat pe spate cu bratele pe langa corp. Inspirati pe nas, asezati mainile sub cap, pe podea si tineti aerul doua secunde. Repirati apoi de voie si asezati-va in pozitia sezand. Se executa de 10 ori exercitiul.

·        Adoptati pozitia chircit cu palmele sprijinite de pamant. Inspirati, apoi cambrati-va si sugeti pieptul. Expirati mentinand spatele curbat, iar pieptul supt.

·        Stati sezand pe calcaie cu bratele pe solduri. Inspirati adanc si ridicati-va pe genunchi. Tineti-va respiratia doua secunde, apoi expirati de voie. Cu fruntea lipita de pamant. Se executa de 10 ori.

·        Stati cu picioarele departate, cu picioarele intinse in fata, cu palmele la pamant. Insirati si duceti mainile in extensie. Tineti-va respiratia doua secunde, dupa care reveniti la pozitia intiala.

·        Stati cu bratele intinde, cu palmele la pamant. Inspirati, dupa care ridicati bratele. Expirati in timp ce va aplecati de la mijloc.

·        Stati in picioare, tineti cu mainile, la spate, un baston. Inspirati pe nas, apoi expirati pe nas sau pe gura in timp ce presati bastonul pe spate.

·        In incheiere, va prezentam un exercitiu care intareste muschii absominali. Asezati-va cu bratele sprijinite de pamant, cu picioarele stranse. Intindeti picioarele si ridicati-le. Inspirati si expirati dupa fiecare trei asemenea miscari.

Cam acestea ar fi lucrurile ce trebuie stiute despre respiratie si exercitiile de practicat in vederea unei respiratii corecte. Beneficiile sunt numeroase: se imbunatateste circulatia sanguina, organismul functioneaza mai bine, se combate durerea de spate si constipatia, s.a.m.d. Va dorim spor la invatat si sanatate!