Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Fitoterapia aparatului respirator

Miercuri, 31 Mai 2017 00:32

Fitoterapia aparatului respirator

S-a luat in considerare astmul bronsic ca avand o incidenta mai mare in raport cu varsta. Fitoterapia se bazeaza in principal pe substante active care calmeaza spasmele specifice ale musculaturii bronhiilor, ca si usurarea expectoratiei, iar in secundar sedative nervoase generale, vasodilatatoare, antispectice. Toate ceaiurile se administreaza numai calde.

Fitoterapia aparatului respirator

Intre speciile cu actiune antispasmodica amintim: Herba Serpylli et Thymmi vulgaris (cimbrisor de camp, cimbru de cultura) si Herba Marrubi (unguras) calmante ale spasmelor, Herba Leonuri (talpa gastei) – aduce o liniste a starilor de sufocatie, Herba Hyssopi (isop) si Herba Origani (sovarv), Folium Visci (frunze de vasc) – au un rol secundar fata de actiunea hipotensoare si rol principal antispasmodic, Fructus Foeniculi (fructe de fenicul), Radix Inulae (radacina de iarba mare) – cu actiune antispasmodica si antitusiva marcanta, ca decoct concentrat cu 3-4 linguri la cana, se iau numai cate 3-4 linguri pe zi.

Dintre speciile cu actiune emolianta amintim: Folium Plantaginis (frunze de patlagina) si Flores et Folium Farfarae (flori si frunze de podbal) – infuzii cu o lingura la cana, 1-2 cani pe zi. Ceaiul antiasmatic, cu specii din ambele categorii, infuzie cu 1 – 1 ½ lingurite la cana, 2-3 cani pe zi, in cure de lunga urata.

In fine, singurele tigari recomandate medicinal, tigarile antiasmatice, se folosesc in perioadele acute de la greutate in respiratie pana la suforcare. Produc o dilatare a bronhiilor, linistire a spasmelor, crestere a ventilatiei pulmonare, uneori fiind necesare numai cateva fumuri.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: