Interferente.ro Lifestyle Frumusete Folosirea si aplicarea corecta a fondului de ten

Luni, 02 Septembrie 2013 19:17

Folosirea si aplicarea corecta a fondului de ten

 

Un machiaj frumos incepe prin alegerea fondului de ten potrivit si aplicarea corecta a acestuia. Asadar, sa nu uitam, domnisoarele si doamnele trebuie sa arate natural, iar fondul de ten potrivit si corect aplicat trebuie sa dea impresia ca nu s-a aplicat fond de ten deloc. Tineti minte ca nu doriti sa va schimbati tenul, ci doar sa-l unificati.

 

Primul pas este reprezentat de curatarea, tonificarea si hidratarea corecta a pielii, dupa care trebuie sa asteptati aproximativ 5 minute.

 

Aveti mare grija sa alegeti nuanta, culoarea potrivita, asemanatoare cu a fetei si a gatului, sa nu fie nevoie sa-l acoperiti cu fond de ten, murdarindu-va hainele. Atunci cand alegi fondul de ten, nu-l testa pe mana, ci pe linia maxilarului.

 

Fondul de ten se aplica prin tuse usoare, mai ales pe centrul fetei, patru tuse pe frunte, o tusa pe fiecare pleoapa, o tusa sub fiecare ochi, o tusa pe mijlocul nasului, o tusa pe fiecare obraz, o tusa intre nas si gura, o tusa la colturile gurii, o tusa sub barbie.

Dupa ce a fost aplicat, fondul de ten trebuie intins cu un mic burete de matase naturala umezit, de la mijlocul nasului in sus pana la radacina parului, apoi in jos, pe varful nasului, pe gura, pe maxilar si pe barbie.

Miscarile realizate trebuie sa fie ample si blande in acelasi timp astfel incat fardul sa fie aplicat cu grija, in strat, rapid si regulat. Fondul de ten trebuie aplicat in strat subtire, aproape insesizabil pe surafata pielii pentru a asigura finete si protectie. Unele femei fac greseala de a aplica un strat atat de gros de fond de ten, incat se aduna la radacina parului si pe urechi, dand o nota discordanta, realizand o linie de demarcatie de-a lungul maxilarului.

 

Rezultatul trebuie sa fie asemanator unei picaturi de acuarela pe o hartie umezita, mai intensa la centru si estrompandu-se progresiv spre contururile exterioare.


Newer news items:
Older news items: