Interferente.ro Lifestyle Moda - fashion Forma fetei si ochelarii de soare

Sâmbătă, 14 Iulie 2012 04:00

Forma fetei si ochelarii de soare

 

Alegerea ochelarilor de soare, dincolo de eficienta acestora, trebuie sa se faca si in functie de forma fetei. Ochelarii trebuie sa-ti puna in evidenta trasaturile frumoase ale fetei si, de ce nu, sa ascunda micile defecte.

 

Ce ochelari de soare mi se potrivesc? Cum alegem ochelarii de soare?

Ochelarii de soare sunt indispensabili pe timpul verii, alege-i cu atentie! Vezi care este forma fetei tale si alege modelul care ti se potriveste cel mai bine (atat trasaturilor fizice, cat si stilului tau vestimentar).

 

Fata ovala

Daca aveti o fata ovala (trasaturile sunt echilibrate), puteti purta in general mai multe tipuri de ochelari de soare. Datorita proportiei sale, fata ovala se asorteaza cu aproape orice forma sau tip de ochelari de soare. Indicat ar fi insa sa cautati forme mai mari in partea exterioara. Incercati sa nu alegeti ochelari cu ramele inguste sau mult prea rotunde.

 

Fata alungita

Daca aveti fata alungita, aveti nevoie de ochelari de soare care sa va ajute sa va scurtati fata. Asadar, evitati ochelarii de soare foarte slim. Cei mai potriviti ochelari de soare pentru dvs. sunt cei cu rame mari si cu multe decoratiuni. Aceste modele de ochelari va vor ajuta sa distrageti atentia din zona obrajilor (de obicei lungi) si barbiei.

 

Fata rotunda

Daca aveti fata rotunda, aveti nevoie de o rama ce contrasteaza cu forma fetei si cele mai indicate sunt cele patrate sau dreptunghiulare. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca puteti realiza un efect de subtiere a fetei cu ajutorul unei rame care este transparenta in zona nasului. Lentilele patrate va vor ajuta sa va definiti forma fetei, in timp ce ochelarii de soare supradimensionati va vor face fata sa para mai mica. Nici modelele cu lentile alungite sau cu rame inguste nu sunt o alegere proasta.

 

Fata patrata

Daca aveti fata patrata (frunte lata, linie a maxilarului mare si puternica), aveti nevoie de ochelari de soare ovali sau rotunzi. Cautati modele de ochelari de soare care se largesc in coltul exterior. De asemenea, cautati modele in culori naturale (maro, crem) si incearcati, pe cat posibil, sa eviti ochelarii de culoare neagra.

 

Fata de inima

Daca aveti fata in forma de inima (obrajii bine conturati, fruntea destul de lata si barbia cam subtire), aveti nevoie de pereche de ochelari care sa realizeze un balans intre cele doua parti. Evitati ochelarii foarte mari si alegeti un model tip aviator.

 

Fata de diamant

Daca aveti fata in forma de diamant (frunte lata, barbie mica, maxilar ingust), este evident ca aveti nevoie de o rama care poate sa va ajute sa mariti partea superioara a fetei si sa o micsorezi pe cea inferioara. Indicat este sa alegeti o pereche de ochelari de soare retro, cu rame nu foarte mari sau groase. Puteti sa distrageti atentia de la aceste zone cu niste ochelari colorati si decorati cu diverse accesorii. De asemenea, indicate sunt si modele de ochelari de tip ochi de pisica.