Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Frigul regenerator de viata

Joi, 12 Ianuarie 2017 17:14

Frigul - regenerator de viata

A existat la un moment dat, la Viena, un doctor (pe numele sau Panesch) care a cautat prin toate mijloacele sa-si convinga concetatenii ca cea mai buna terapeutica, pentru mentinerea sanatatii, ca si pentru ajungerea la o varsta inaintata, este frigul. El a creat si o liga, in acest sens, a carei deviza este “Raceste-te zilnic” si a reusit sa adune in jurul sau mai bine de 2000 de aderanti, care l-au numit “Apostolul”.

Prin felul sau de a trai, doctorul Panesch a fost publicitatea vie pentru metoda sa, deoarece inclusiv la 75 de ani era voinic, rumen si sanatos. In fiecare zi, el facea cate o baie de gheata sau de zapada. Vara i se aduceau acasa blocuri de gheata, pe care le framanta si se acoperea apoi cu ele, pana ce se topeau. Iarna facea bai de zapada prelungite si apoi intra in Dunare … sa se racoreasca la -10 grade!

Cu toate acestea, sistemul lui pare sa fie deosebit de reusit, deoarece doctorul Pansch a fost absolut santos si nu a fost niciodata racit. De asemenea, majoritatea discipolilor sai s-au bucurat de aceeasi stare de sanatate perfecta, gratie racelii pe car o practicau in fiecare zi.

Teoria metodei doctorului Panesch e din cele mai simple. El a afirmat ca sangele e prea cald si, in general, temperatura interioara a trupului este prea ridicata. Acest climat este din cele mai favorabile microbilor, care la temperatura calda a sangelui si trupului, se dezvolta cu o uimitoare usurinta.

De aceea el combate caldura, prin dusmanul ei natural: frigul. Printr-o racire zilnica, doctorul Panesch a izbutit sa anihileze efectul microbilor. Tot astfel, gratie teoriei simple a conservarii frig, pielea si muschii sai s-au mentinut fragezi si elastici, pana la o varsta inaintata.

In fiecare zi, o portie de raceala si veti si siguri ca veti ajunge la o varsta inaintata, cu intreaga vigoare a trupului, conservata la frig.

Doctorul Panesch a afirmat, cu entuziasm, formula sa de fericire universala si fericire permanenta: frig in fiecare zi.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: