Interferente.ro Lifestyle Retete Friptura de miel la cuptor

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 17:20

Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptorSe apropie sarbatoarea de Paste, iar o masa fara miel parca nu se potriveste. Friptura de miel este una din mancarile speciale, delicioase pregatite de Paste. Secretul pentru o friptura de miel reusita consta in felul si modul in care este pregatita carnea. Retineti ca cea mai buna parte este piciorul din spate de la miel. Iata reteta noastra pentru friptura de miel la cuptor.

Ingredientele necesare pentru friptura de miel la cuptor sunt:

·         1 picior de miel – partea din spate

·         2-3 catei de usturoi

·         sare

·         piper

·         boia de ardei dulce sau iute

·         condimente pentru carne de miel

·         ulei de masline sau unt sau untura

·         patrunjel

·         rosii

·         lamaie

Va prezentam si modul de preparare:

Piciorul de miel (partea din spate) este curatat bine de firele de par si chiar se parleste la flacara pana cand dispar toate.

Mai apoi, carnea de miel se curata si se spala sub jet puternic de apa, dupa care se lasa sa se usuce. Cu ajutorul cutitului se fac cateva scobituri in care se introduc bucatile de usturoi si alte condimente pentru friptura de miel.

Se aseaza piciorul de miel in tava, iar carnea se unge cu ulei de masline, unt sau untura (in functie de preferinte). Pentru a da gust, se presara peste carnea de miel piper, boia de ardei dulce sau iute (dupa gust), sare si alte condimente. Gata! Carnea de miel este buna de pus la cuptor. Pentru inceput, retineti ca e nevoie de foc mare (pentru cateva minute), dupa care se lasa la foc mic.

Friptura se lasa in tava la cuptor circa o ora. Verificati si, ori de cate ori e nevoie, se adauga cate putina apa. Pentru a nu fi seaca, friptura de miel se stropeste din cand in cand cu zeama din tava. Pentru a se rumeni bine pe ambele parti, friptura de miel se intoarce cu grija si pe cealalta parte.

La final, friptura de miel va fi asezata pe un platou intins, peste care se toarna sosul gustos si aromat. Pentru ornare, pe marginea platoului se pot aseza rosii cherry, feliute de lamaie, frunze de patrunjel, etc.

Friptura se poate servi simplu sau cu garnitura de cartofi ori legume inabusite.

Afla cum poti face si ciorba sau bors de miel - Retete pentru ciorba de miel, Retete pentru bors de miel.

Pofta buna!


Newer news items:
Older news items: