Interferente.ro Sanatate Tratamente Fructe si legume recomandate in afectiunile cailor respiratorii

Luni, 24 Iunie 2013 19:41

Fructe si legume recomandate in afectiunile cailor respiratorii

Fructele si legumele va pot fi prieteni si va pot ameliora diferite afectiuni ale cailor respiratorii. Va oferim informatii care va pot fi foarte utile in tratamentul afectiunilor respiratorii.

Afectiuni pulmonare: coacaz negru, grapefruit, struguri, morcov, sparanghel, creson, asmatui, ridiche neagra, ridiche rosie.

Bronsita acuta: gutui, smochine, mar, mura salbatica, agud negru, asmatui, morcovi, telina, varza, ridiche neagra, nap.

 

Bronsita cronica: gutuie, smochina, mar, sparanghel, morcov, asmatui, varza, creson, laptuca, orz, ridiche neagra si rosie, hrean.

Faringite: afine, varza.

Gripa: portocale, varza.

Tuse: migdala dulce, gutuie, varza, nap, laptuca.

Traheita: smochine.

Tuberculoza: migdale dulci, cirese, gutuie, creson, fraga, curmala, pepene galben, alune, nuci, pere, sfecla rosie, telina, hrean, varza, grau, orz.

Iata cateva macerate utile in astfel de afectiuni (maceratul se obtine prin zdrobirea plantei si mentinerea un timp intr-o cantitate de 10 ori mai mare de vin sau alcool rafinat).

Macerat de busuioc: intr-un litru de vin alb se introduc cateva frunze uscate si maruntite de busuioc. Se macereaza timp de 10-15 zile dupa care se filtreaza. Se bea un paharel inaintea meselor pentru combaterea durerilor de cap, a tusei, a bronsitei.

Macerat de ceapa: o ceapa zdrobita se macereaza in de 10 ori greutatea ei, in alcool de 60 grade. Se filtreaza si se iau 2 lingurite seara, inainte de culcare.

Macerat de roinita: se macereaza timp de 10-17 zile, 1-2 lingurite pulbere de frunze intr-un litru de vin. Se separa si se pune in sticla bine astupata. Se bea cate un paharel/zi si este eficient in bolile pulmonare si in crizele de astm bronsic.

Macerat de muguri de plop: 100 g muguri de plop maruntit se macereaza 10 zile intr-un litru de vin alb, la care se adauga 50 g coaja de portocala. Se separa si se consuma 3 paharele/zi, cu efecte benefice in reumatismul articular, diferite nevralgii musculare, in catar pulmonar.