Interferente.ro Lifestyle Retete Gem de gutui cu dovleac alb

Luni, 04 Noiembrie 2013 14:13

Gem de gutui cu dovleac alb

Este sezonul de toamna si ne bucuram din plin de bogatia de fructe si legume. Un adevarat deliciu este gemul de gutui in amestec cu dovleac alb. Iata reteta noastra de gem de gutui cu dovleac.

 

Ingrediente

·        4 kg de mere gutui

·        2 kg de miez din dovleac alb

·        1 kg de zahar

·        apa

Mod de preparare

Gutuile se dau pe razatoarea mare, dupa ce in prealabil au fost bine spalate si sterse.

Dovleacul alb este spalat, sters si curatat de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoarea mare. Vom folosi pentru gem doar miezul de la dovelac.

Aceste piureuri se pun intr-un vas mare impreuna cu 1 kg de zahar si ½ l de apa rece. Apoi se lasa vasul cateva ore, dupa care se asaza la fiert pe foc mic. Se amesteca incet cu o spatula din lemn pentru a nu se lipi de vas. Cand gemul este fiert bine si ingrosat se pune in borcane mici, care se lasa descoperite si se pun la cuptor cu foc mic timp de o ora, apoi se lasa acolo pana a doua zi, cand se leaga cu celofan sau se infileteaza. Dupa aceasta, borcanele de gem de gutui si dovleac alb se pun la camara, pentru iarna.


Newer news items:
Older news items: