Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Gemoterapia cura cu lastari si muguri de plante

Luni, 05 Februarie 2018 00:08

Gemoterapia - cura cu lastari si muguri de plante

Gemoterapia cura cu lastari si muguri de planteMetoda de tratament prin muguri vegetali proaspeti, gemoterapia cunoaste in prezent o dezvoltare considerabila atat in tarile din Europa, cat si pe alte continente. Primul care a avut ideea utilizarii mugurilor vegetali in terapeutica umana a fost dr. Pol Henry din Bruxelles.

Aceasta ramura noua a fitoterapiei are ca obiect stimularea functiilor de eliminare din organism a toxinelor bacteriene si a deseurilor metabolice in mod centrifug (din organe spre exterior). In principiu, organele care resimt benefic tratamentul cu muguri sunt: ficatul, plamanii, intestinele, epiderma, aparatul cardiovascular, sistemul nervos sangele si limfa, care vehiculeaza deseurile. Aceste depuneri de materie-balast pot forma adevarate baraje la nivelul organelor excretorii, favorizand aparitia unor formatiuni patologice benigne sau maligne, precum si dereglarea functiilor organelor afectate in cadrul diverselor boli.

Metoda isi mai gaseste utilitatea in dezintoxicarea organismului ca urmare a tratamentelor cu medicamente chimice de sinteza, cat si in intarirea sistemului imunitar.

In mare, gemoterapia, numita si terapie de drenaj, cunoste trei metode clasice de aplicare:

Cura de primavara a lui J. Kunzle

Cura cu sucuri si ierburi a medicului francez Jean Valnet

Cura cu macerate glicerinate.

Cea din urma este folosita mai ales de medicii homeopati.