Interferente.ro Sanatate Ghid de prim ajutor Gimnastica medicala si exercitii pentru coloana vertebrala

Luni, 06 Iulie 2015 06:56

Gimnastica medicala si exercitii pentru coloana vertebrala

Exercitiile de incovoiere ale coloanei vertebrale au ca scop principal de a intari coloana osoasa si muschii care tin de ea. In regula generala, dupa fiecare exercitiu este necesar ca cel ce face gimnastica sa sfarseasca miscarea prin indoirea coloanei vertebrale inainte spre a se descorda musculatura salelor.

Iata cateva exemple de gimnastica medicala si exercitii pentru coloana vertebrala.

· Incovoierea spatelui inainte (fig. II).

o Unu: cu bratele ridicate si purtate in spate cautam sa apucam prima treapta a unei scari ce este solid sprijinita in pamant. Genunchii sa fie intinsi, iar pieptul scos inainte. In aceasta pozitie fiind, ne indreptam cu un pas inainte.

o Doi: revenim la loc (fig. I).

· Incovoierea spatelui inapoi si ridicarea genunchiului inainte (fig. III). Luam pozitia precedenta, facem un pas inainte – sprijinim tot corpul pe un singur picior si ridicam un genunchi in aer.

· Incovoierea spatelui inapoi cu ridicarea alternativa a piciorului inainte. In acest exercitiu in loc de a ridica genunchiul, ridicam varful piciorului cat mai cu putin in directia braului.

Dupa ce am facut aceste exercitii, cand cu un picior, cand cu celalalt, terminam prin indoirea spinarii inainte cu mainile la pamant.