Interferente.ro Lifestyle Moda - fashion Hainele stramte si pericolul pentru sanatate

Luni, 08 Iunie 2015 01:09

Hainele stramte si pericolul pentru sanatate

Cand corpul e sanatos toate membrele au aceeasi temperatura (caldura), adica sangele nu se ingramadeste mai mult intr-o parte decat in alta, dar circulatia sangelui daca e oprita prin vreo legatura stransa intr-un loc mai mult decat in alta parte si venele se umfla si se dilata.

Circulatia in brate si picioare se face in directia trunchiului. Daca jartierele sunt prea stramte, picioarele se umfla si vasele sangelui sa dilata din pricina sangelui gramadit acolo.

Cu timpul dilatatia venelor se mareste si mai ales femeile se plang atunci ca picioarele le sunt intotdeauna reci.

Femeile care vor purta corsetul prea strans sau breletele rochiilor vor avea de suferit aceleasi urmari ca si cand ar purta jartiere stranse. Sangele nu va mai circula bune si cu timpul vor avea la pulpe vene mari, groase, vinete.

Aceasta stare poate vatama ficatul, uterul, etc.

Femeile care vor sa se imbrace asa cum sunt desenele din revistele de moda vor suferi adesea ori dupa urma hainelor prea stramte.

Pentru asta femeile sunt mai bolnavicioase decat barbatii. Barbatii poarta haine largi, n-au jartiere, nici corset, nici cordoane care sa le stranga mijlocul, cu un cuvant nimic nu opreste circulatia sangelui.

Pentru ce femeile ar purta astfel de haine? Au ele nevoie sa le poarte? Sunt intrebari esentiale, dar tentatia e mare ...

Bine ar fi daca aceste randuri ar da de gandit si femeile ar renunta la hainele ce le vatama sanatatea.

Cele care strang prea tare, corsetul, strivesc stomacul, ficatul, toate organele din pantece. Mai ales uterul sufera din cauza corsetului si prin apasarea organelor interne isi schimba locul, facand pe femeie sa aiba dureri.

Orice adolescenta poate imbraca corsetul fara nicio teama, dar mare grija sa nu il stranga tare si nici sa nu-l poarte toata ziua. Nu e nevoie sa il poarte cand e acasa si face treburi casnice.

Dar, in oras mai toate femeile folosesc corsetul si alte haine stramte, ceea ce le face sa nu poata respira in voie si sa devina galbene la fata si cu dureri.

Pentru cele care poarta corsetul strans pericolul e foarte mare. Multe sufera de rinichi, de stomac, numai din cauza prea puternicei stransori a mijlocului pe care doresc sa si-l faca foarte subtire. Corsetul se poate purta dar nestrans tare.


Older news items: