Interferente.ro Descopera Diverse Inotatorii si saritura in apa

Vineri, 22 Iulie 2016 01:00

Inotatorii si saritura in apa

Se considera si azi, de catre multi, saritura in apa drept un fel de acrobatie, o exhibitie de circ. E o greseala aceasta, pentru ca saritura in apa, reglementata, este un adevarat sport, cere un antrenament serios, rational, metodic si aptitudini fizice apreciabile.

Saritura in apa, ca in inotul sub apa, ca si watter-pollo, face parte integrala din natatie, fiind un exercitiu al sportului nautic.

inotatorii si saritura in apa

Cineva care stie sa inoate si mai stie sa sara in apa e ridicol pentru ca intotdeauna va trebui sa ia contact cu apa in mod progresiv, ceea ce e foarte neplacut.

Saltul ingerului – se observa linia frumoasa a celui care sare, bratele fiind asemenea aripilor, pe care vantul le-ar impinge inapoi.

Cu picioarele in luna – celui care sare, s-a avantat, aruncand picioarele spre cer si se intoarce apoi in aer, ca sa ajunga cu capul inainte.

Saltul obisnuit – intereseaza pe toti aceea care stiu sa se tina la suprafata apei. In acest salt innotatorul cauta mai ales sa intre in apa, ferindu-se de izbitura care inspaimanta atat de mult pe incepator. Spre a face aceasta e nevoie de a nu ne azvarli in apa cu capul inainte, fara a ne preocupa de restul trupului, ci de a ne sluji de picioare, avantandu-ne, asa incat sa ingraduim trupului sa se ridice si sa paraseasca locul, de pe care sarim, cu o viteza oarecare. Aceasta iuteala, iuteala de pornire va ajuta la balansarea partii de sus a corpului si la itrarea in apa, cu evitarea frangerii trupului. Cu cat locul de unde sarim e mai aproape de apa, cu atat mai mult trebuie sa ne folosim de avantul picioarelor.

Greseala cea mai mare pe care o fac toti incepatorii este ca privesc apa. Dansii isi inchipuie ca astfel sunt siguri ca vor intra in apa, cu capul inainte si ca se vor feri de izbitura neplacuta. Se gandesc la cap, care e aparat de brate si lasa restul trupului sa se descurce cum va putea. E o mare greseala pentru ca totdeauna pantecele, soldurile sau pieptul sunt lovite mai neplacut, de apa.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: