Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Intarirea imunitatii tratament naturist

Duminică, 02 Octombrie 2016 23:46

Intarirea imunitatii - tratament naturist

Intarirea imunitatii tratament naturistIntarirea umanitatii, respectiv intarirea sistemului imunitar, reprezinta piatra de temelie pentru echilibrul organismului si, implicit, pentru sanatate. In cele ce urmeaza vom face referire la tratament naturist prin utilizarea de plante medicinale si produse apicole.

Echinaceea a devenit in ultimii ani cel mai cunoscut si utilizat remediu pentru prevenirea bolilor microbiene: raceli, gripe, infectii renale sau urinare. Cea mai eficienta este administrarea sub forma de pulbere, obtinuta prin macinarea plantei uscate: se ia o lingurita rasa, de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu putina apa. O cura pentru prevenirea bolilor sezonului rece dureaza 2-3 saptamani, iar efectele sale sunt foarte mult amplificate de asocierea cu plante vitaminizante.

Macesele si catina sunt de mare folos. Fructele uscate ale acestor arbusti contin in mari cantitati aproape toate vitaminele si mineralele care permit o excelenta functionare a sofisticatelor mecanisme imunitare ale organismului uman. Pulberea de macese o gasim ca atare in magazinele naturiste, iar cea de catina se obtine prin macinarea fructelor uscate cu masina electrica. Din combinatia de proportii egale a celor doua plante se administreaza cate o lingurita inainte de fiecare masa. Un tratament dureaza 2-4 saptamani.

Tinctura de fructe de soc e una din cele mai puternice remedii pentru prevenirea si tratarea gripei si guturaiului. Prin folosirea acesteia, vorbim despre actiunea de amplificare a imunitatii generale si de inhibare a dezvoltarii virusilor care produc aceste boli. Pentru un tratament de prevenire se iau zilnic 1-2 linguri de tinctura diluate in apa, pe perioada epidemiilor de gripa. De la primele simptome ale bolii se administreaza cate o lingurita la intervale de o ora-doua, pana se ajunge la o doza zilnica de 6 lingurite.

Ceaiul fierbinte de busuioc se obtine prin punerea a 1-2 lingurite de planta uscata si maruntita la o cana de apa clocotita, care se va tine acoperita 15 minute, dupa care continutul se filtreaza. Se bea infuzia astfel obtinuta indulcita cu miere si cat mai calda posibil. Acest remediu produce o puternica hipertermie (crestere a temperaturii corpului), fapt care va favoriza activitatea sistemului imunitar si va inhiba rapid dezvoltarea anumitor microbi. Este un excelent remediu pentru profilaxia racelilor sau pentru tratarea lor in faza incipienta.

Propolisul este unul din cele mai bune remedii pentru stimularea imunitatii, avand o actiune deopotriva blanda si puternica. Se administreaza sub forma de tinctura: 3 lingurite de tinctura de propolis amestecate cu 3 linguri de miere se consuma pe parcursul unei zile. Are o actiune imunostimulenta si dezinfectanta, mai ales la nivelul cailor respiratorii medii: amigdale, esofag, faringe, laringe.

Laptisorul de matca este un excelent remediu pentru persoanele slabite, subponderale ori in covalenscenta. Efectul de marire a capacitatii naturale de aparare a organismului se produce printr-o relansare a activitatii hormonale – proces care necesita o cura mai indelungata: 1-3 luni. Se consuma pe aceasta perioada miere, in care este conservat in proportie de 2% laptisor de matca, cate 3 linguri pe zi.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: