Interferente.ro Lifestyle Retete Jeleu de levantica reteta

Marţi, 19 Iunie 2012 10:43

Jeleu de levantica - reteta

 

Un deliciu pentru simturi, jeleul de levantica sau lavanda, este simplu de facut si are un efect maxim. Daca doriti sa va surprindeti musafirii cu un desert special, jeleul de levantica poate fi solutia. Iata si reteta!

 

Ingrediente:

§         3 cani jumate de apa

§         o jumatate cana de flori uscate de levantica

§         sucul de la o lamaie

§         1 pachet gelfix sau pectina (optional)

§         4 cani zahar

 

Mod de preparare:

§         se pune apa la fiert, si cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se adauga florile de lavanda

§         se lasa la infuzat aproximativ 30 de minute

§         dupa cele 30 de minute se strecoara lichidul

§         lichidul rezultat se amesteca cu sucul de lamaie si pectina sau gelfix-ul 

§         puneti din nou lichidul la fiert si adaugati zaharul

§         cand observati ca jeleul se intareste mai lasati-l sa fiarba intre 2 si 4 minute, amestecand usor (lasati 2 minute la fiert daca doriti un jeleu mai moale si 4 minute pentru unul mai tare)

§         testati daca jeleul e gata (luati o lingura si verificati consistenta jeleului, daca nu s-a intarit mai adaugati pectina si mai fierbeti putin)

§         turnati jeleul in borcane de sticla care se inchid ermetic.

 

Pofta buna!

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: