Interferente.ro Lifestyle Retete Lamai murate reteta

Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015 01:05

Lamai murate - reteta

Lamai murate retetaLamaile murate se folosesc foarte des in bucataria marocana. Se prepara usor si se pare ca sunt senzationale ca aroma, dar si ca gust. Pentru a le prepara, e nevoie de patru lamai, plus zeama de la inca una. De asemenea, trebuie sa aveti la indmana 6-7 linguri cu sare de mare, precum si 3-4 foi de dafin, piper boabe si, evident, un borcan in care sa fie puse – de preferinta borcan de 0.5 l.

Lamaile vor si spalate foarte bine (coaja lor e data cu ceara ca sa arate bine in magazine), apoi sterse cu un prosop de hartie si taiate in sferturi, dar mare grija, nu le taiati pana la capat (ele trebuie crestate aband aspectul ca o floare).

Puneti cate o lingura cu sare de mare in fiecare lamaie taiata, apoi stergeti-o cu grija.

Asezati un strat de sare pe fundul borcanului, apoi lamaile. Presati-le bine astfel incat sa lase zeama.

Adaugati foile de dafin si boabele de piper.

Daca lamaile nu sunt acoperite cu zeama, va recomandam sa stoarceti si cea de-a cincea lamaie pentru a completa lichidul din borcan.

Legati bocanul cu celofan ori infiletati-l cu capac ermetic si bagati-l in camara, la loc racoros, cel putin o perioada de o luna de zile.

Inainte de a le folosi, treceti-le printr-un jet de apa rece pentru a le inlatura gustul sarat. Sunt delicioase si spectaculoase ca umplutura pentru pui ori alaturi de carne de miel. De asemenea, merg intr-o salata de cuscus. Gustul lor este acrisor, sarat si picant.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: