Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 01:28 |
Lichior din fructe si planteUnele retete de lichioruri din plante sunt mai putin cunoscute, de aceea aprecierea lor depinde, fireste, de gustul fiecaruia. Pentru a incerca reteta aleasa e preferabil sa lucrati la inceput numai cu ¼ din cantitatile propuse, iar dupa degustarea produsului obtinut veti decide pentru viitor. Toate lichiorurile e recomandabil sa fie puse in consum numai dupa cel putin 45 de zile de la terminarea prepararii lor.Lichior din cirese amareIntr-o damigeana de 3 l se pun 500 g cirese, 200 samburi de cirese faramitati, 1 l alcool de 80º-90º. Se astupa bine si se lasa la macerat timp de 10 zile, scuturand vasul zilnic. Apoi se adauga un sirop rece pregatit din 1 kg zahar dizolvat in 500 ml apa. Dupa alte 10 zile, cu agitarea zilnica a damigenei, se strecoara, se filtreaza prin tifon si se pastreaza la invechit in sticle de cate 500 ml.Lichior din samburiSe iau miezurile de la cate 300 samburi de caise si prune, se strivesc, li se adauga 100 g miez de nuca macinata si se pun intr-o damigeana de 2-3 l impreuna cu o lingura de foi de spanac tocat pentru culoare, 1 l de alcool de 90º si 200 ml de apa rece. Se lasa 60 de zile la macerat, scuturand zilnic vasul, dupa care se strecoara si se filtreaza. Se adauga un sirop obtinut din 200 g zahar dizolvat in 150 ml de apa rece. Se da in consum dupa 60 de zile.Lichior din fructe combinate1 kg dude sau capsuni, 250 g zmeura, 250 g coacaze rosii, 250 g afine, bine spalate, se strivesc cu o lingura de lemn intr-un vas de sticla si se lasa in repaus o ora la loc rece. Apoi, se pun intr-un sac de tifon si li se stoarce sucul. Acesta se toarna intr-o mica damigeana, dupa ce i se adauga 1 kg zahar si 2 l de alcool de 60º-70º. Se lasa la macerat 30 de zile, dupa care se strecoara, se filtreaza si se lasa la invechit.Lichior de anasonIntr-o sticla de 1 l se pun 60 g seminte de anason, cateva bucatele pisate de scortisoara, cateva boabe de coriandru sau 3 cuisoare, 4-5 boabe de piper, coaja rasa de la ½ lamiae si se umple cu alcool de 80º-90º. Se astupa bine si se lasa la macerat timp de 60 de zile, agitand zilnic. Apoi, se toarna continutul intr-o sticla de 2-3 l, i se adauga un sirop obtinut din 750 g zahar si 500 ml apa si se lasa din nou alte 10 zile, scuturand zilnic vasul,Lichior de mentaIntr-un vas de sticla de 2-3 l se pun: 100 g frunze de menta tocate si 500 ml alcool de 80º-90º. Se astupa si se lasa la macerat timp de 15 zile, agitand zilnic. Se prepara apoi sirop din 500 g zahar si 1 l apa clocotita, in care se adauga putina scortisoara, 3-4 cuisoare si 4-5 boabe de piper. Dupa ce siropul s-a racit se toarna in vasul cu esenta de menta. Se astupa si se mai lasa la macerat alte 10 zile, dupa care se strecoara si se filtreaza.Lichior din ierburiIntr-o sticla se pun: o lingura tarhon, o lingura frunze de patlagele rosii, o lingura foi de menta/izma buna, tocate, o lingurita busuioc tocat si 50 g samburi de mere striviti. Se adauga 750 ml alcool de 90º si 200 ml apa. Se lasa 30 zile la macerat, dupa care se strecoara, se filtreaza si se adauga sirop din 200 g zahar si 200 ml apa.Lichior din vin negru si rosuIntr-o damigeana de 2-3 l se pun 1 l vin vechi de cel putin 1 an, 250 ml alcool de 90º si 10 nuci verzi. Se lasa la macerat timp de 40 de zile, agitand zilnic recipientul. Apoi se adauga 250 g zahar si se lasa alte 15 zile. Dupa aceea se strecoara si, se filtreaza si in lichidul limpede se pun 50 ml coniac. Se lasa la invechit cel putin 60 de zile.
Newer news items:
Older news items:
|
Citate Emil Cioran - Despre neajunsul de a te fi născut Acceptăm fără frică ideea unui somn neîntrerupt; în schimb, o veghe eternă (nemurirea, dacă ar fi de conceput, cam asta...
Read moreCapul de bour - scenariu arhaic de intemeiere Nu vom putea face acum o analiza a cetatilor Moldovei pentru a vedea daca ele corespund in aspectul lor ideii de templu, insa...
Read moreOrientarea si asezarea stupilor de albine Este gresit a aseza stupii toti la rand, unul langa altul. Albinele, gresind locuinta, cauta sa intre in alta colonie si daca nu aduc...
Read moreCrizanteme Etimologie Crizantema (chrysantemum hortorum) este una dintre cele mai frumoase plante de toamna, o floare delicata si impunatoare totodata. Numele ei in latina “Chrysanthemum" inseamna floare de aur. Cuvantul crizantema provine de la...
Read moreAdrian Păunescu - Sunt radical Sunt radicalmai precissunt pentru păstrareaunui just raportîntre minciună şi adevăr,între eroi şi eroi,între plus şi minus.
Read morePovestea lui Mos Nicolae - Sfantul Nicolae din Myra In fiecare an, pe 6 decembrie, crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Nicolae. Mos Nicolae nu e doar un personaj mitic, ce aduce...
Read moreIon Luca Caragiale - citate Amatorul lucreaza de placere morala si ce produce ii face intotdeauna placere; artistul lucreaza de nevoie intelectuala si foarte rar ii place ce face ... Asa e...
Read moreOrnamente de Craciun din nuci Bradul de Craciun poate fi decorat atat cu ornamente achizitionate din comert, cat si cu ornamente handmade. Va prezentam, in acest articol, cum sa confectionati ornamente...
Read morePoteca prin Jgheabul Armenilor si pe Ocolasul Mic Timp de parcurs: Cabana Izvorul Muntelui (0,00 h) - Jgheabul Armenilor (0,45-1,00 h) - Ocolasul Mic (3,00-3,45 h). Nenumarate sunt plimbarile...
Read moreViata intre ras si plans “Oamenii care se daruiesc acestei mari arte, care este arta de a face descoperiri, trebuie sa fie independenti si liberi, subrezistenta lor trebuie sa...
Read moreAlcoolul si femeile Din moment ce una dintre caracteristicile epocii moderne tine si de apetitul din ce in ce mai frecvent al femeilor pentru alcool, de ce sa ne surprinda faptul...
Read morePrazul - proprietati terapeutice si beneficii Prazul nu este doar o leguma apreciata in gastronomie, ci si un declarat dusman al diabetului. Prazul are origine mediteraneana si reprezinta o varietate de...
Read moreLaptele de vaca - compozitie si substante nutritive In mod curent, prin lapte se intelege laptele de vaca. Cand este vorba despre laptele celorlalte animale producatoare de lapte, se indica si...
Read moreCuriozitati despre bradul de Craciun Cadouri, magie, brad de Craciun … Ce poate fi mai minunat decat o sarbatoare alaturi de familie si persoanele dragi? Puteti incepe cu decorarea bradului de...
Read moreCarmen Sylva - Regina Elisabeta a Romaniei Ilustra poeta Carmen Sylva, cunoscuta drept regina Elisabeta a Romaniei, s-a nascut la 28 septembrie 1843, in castelul Morepos de pe malul Rinului, din...
Read moreSalina Slanic Prahova Salina Slanic Prahova cunoscuta si sub numele de Mina Unirea este cea mai mare salina din Europa. Este una dintre atractiile statiunii balneoclimaterice Slanic Prahova, situata la 44...
Read more