Interferente.ro Turism Obiective turistice Litorarul romanesc locul ideal pentru o vacanta la mare

Vineri, 26 Iulie 2013 11:26

Litoralul romanesc - locul ideal pentru o vacanta la mare

 

Vara a sosit si este timpul de o relaxare si odihna! Ce poate fi mai minunat decat o escapada de weekend sau un concediu la mare, pe litoralul Marii Negre!? Marea Neagra, litoralul romanesc, plajele romanesti sunt locul ideal pentru dvs. si copiii dvs.: te ajuta sa te detensionezi, sa te distrezi, sa te relaxezi si sa scapi de stresul acumulat, sa te revigorezi.

 

Litoralul romanesc al Marii Negre este cea mai exploatata zona turistica din Romania. De-a lungul malului marii se intind mai multe orase (Constanta, Mangalia, Navodari, Sulina, Eforie, Techirghiol), precum si numeroase statiuni turistice de vara. Aici te asteapta relaxarea din plin, caldura soarelui, plajele si frumusetea lor, nisipul cald, apa marii, aerul incarcat cu aerosoli. Oferta turistica este extrem de variata, in cadrul acesteia regasindu-se: cura heliomarina, balneoterapia, sporturile nautice, pescuitul, parcurile de distractie, gastronomia, etc.

Intregul complex format din apa, nisip, aer si soare are efecte terapeutice, facand miracole cu cei care cauta un loc benefic pentru sanatate. Marea are o salinitatea redusa, iar plaja are, in cea mai mare parte, nisip fin si o panta usor accesibila. Plajele au o latime generoasa, pana in 200 m. Clima este temperata, cu o medie de temperatura de 24° C pentru lunile iunie-august.

 

Litoralul romanesc este cuprins intre Capul Midia la nord si Vama Veche la sud, avand denumirea de Riviera” romaneasca. Statiunile de pe litoralul romanesc si zonele turistice sunt: Delta Dunarii, Gura Portitei, Corbu, Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche. Aceste localitati sunt unite de Drumul European E 87 si de calea ferata Constanta - Mangalia.

Poti opta pentru o statiunea linistita, cu plaje mai putin aglomerate (acestea sunt locurile ideale pentru copii sau persoane varstice). Copiii se vor simti excelent. Aveti la indemana parcurile de distractie, circurile, expozitii cu animale, etc. De asemenea, poti opta pentru o statiunea in care forfota si distractia sunt la ele acasa (locurile ideale pentru adolescenti). Cei mai petrecareti, care doresc sa petreaca timpul liber intr-un mod mai neconformist, pot opta pentru o vizita la Vama Veche. Aici petrecerile pe plaja si distractiile nocturne sunt nelipsite. Indiferent de statiunea aleasa, pe litoral exista o mare varietete de locuri de distractie si agrement acoperind toate preferintele si exigentele de consum ale turistilor.

 

Obiectivele turistice de vizitat in zona litoralului romanesc al Marii Negre sunt: Cetatea Histria aflata pe malul Lacului Sinoie, ruinele Cetatii Tomis si Callatis, Muzeul Arheologic din Mangalia, Muzeul de Istorie din Constanta, Moscheea din Constanta si din Mangalia, Biserica Sf. Petru si Pavel din zona istorica a orasului Constanta, s.a.m.d. Alte atractii turistice sunt: Delfinariul, Acvariul si Planetariul din Constanta, Cazinoul Constanta, Farul Genovez, Centrul de Echitatie din Mangalia, moschee, biserici, muzee, pesteri (Movile, Limanu), etc.

Toate acestea creaza premisele pentru petrecerea unui concediu estival in cele mai bune si relaxante conditii. Litoralul romanesc reprezinta alegerea perfecta pentru vacanta de vara atat pentru romani, cat si pentru straini. La dispozitia turistilor exista un numar impresionant de spatii de cazare in hoteluri, vile si pensiuni agroturistice in toate statiunile de pe litoral.

 

Concediu placut!


Related news items:
Newer news items:
Older news items: