Joi, 23 Mai 2013 17:26

Mersul girafei

Mersul girafei este si el diferit de al celorlalte copitate. Astfel, picioarele sale din dreapta, pasesc deodata, cele din stanga la fel. Deci greutatea corpului animalului este sustinuta alternativ, cand de picioarele din dreapta, cand de cele din stanga, din care cauza mersul girafei este leganat.

Si daca in timpul schimbarii picioarelor, animalul nu se rastoarna pe o parte este pentru ca greutatea mare a corpului sau impiedica dezechilibrul. Cand picioarele din dreapta pasesc inainte, gatul si capul animalului fac si ele o miscare de inaintare si ca urmare si centrul de greutate al corpului se deplaseaza mai in fata. La fel, miscarea picioarelor stangi este insotita de miscarea inainte si inapoi a gatului si a capului. Iata dar ca miscarea gatului face mai usoara inaintarea.

 

Daca animalul fuge, viteza lui de deplasare creste de trei ori si jumatate fata de mersul obisnuit. In timpul alergarii, balansarea gatului este si mai puternica, rolul sau si in acest caz fiind acelasi: de a ajuta deplasarea girafei.


Newer news items:
Older news items: