Interferente.ro Parinti si copii De Sarbatori Mesaj de felicitare dedicat mamei si femeii de 8 Martie

Vineri, 10 Februarie 2012 14:36

Mesaj de felicitare dedicat mamei şi femeii de 8 Martie

Plămădită din marmura cea veşnică ori din spuma mării, tandră şi fragilă ca un vis de adolescent, îţi împleteşti razele privirilor cu şoaptele sufletului – promisiune tăcută a unui Eden niciodată uitat. Ca într-o joacă, mâini de copil ţi-au aşezat pe frunte toate florile primăverii, cu petalele cărora a scris pentru eternitate în cartea vieţii că ziua ta e azi, cea mai frumoasă şi cea mai plină de culori zi a anului, 8 Martie.

Pluteşti ca un abur de lumină pe aripile unei înserări târzii şi, privindu-te, îmi doresc să te culeg şi să te aşez în mine ca pe-o vertebră care-mi lipsea din trup. Dar eşti aici, şoaptă de iubire şi cântec al bucuriei, noi existăm alături! Suntem împreună mereu chiar fără să ştim şi, din mirarea acestei revelaţii, izbucneşte pornirea firească de a striga şi lui Dumnezeu cât de nedrepţi suntem atunci când uităm unul de celălalt. De o parte e Bărbatul, de cealaltă Femeia, două căutări ale destinului, dincolo de viaţă şi de moarte.

E ziua ta, şi, din banalele cuvinte care ne încarcerează zilele, aş vrea să culeg cele mai delicate parfumuri pentru a ţi le dărui, ofrandă. Dar, ca întotdeauna, cuvintele sunt prea sărace să exprime miracolul că exişti! Atunci, zâmbetul şi gândul bun vin să suplinească tăcerea iar poezia uitată în manualele de şcoală reînvie, pentru ca măcar atunci, o singură zi dintr-un an, să ne amintească marele adevăr al universului: dacă nu am fi împreună, nimic n-ar exista.

Ştiu că, de cele mai multe ori, trecem unul pe lângă altul fără să ne vedem chipurile. Şi mai ştiu că siluetele furişate ca nişte păreri peste faţa aspră a străzii aglomerate ascund bucuriile şi tristeţile unei mame, sau ale unei logodnice, sau ale unei colege, sau  ale unei iubite – fiecare cu gândurile ei, dar toate chemând, deopotrivă, chiar neştiute, o atingere tandră şi vibraţia liniştitoare a unui cuvânt adevărat.

Femeie! Tu nu eşti un abur pe care să-l risipească razele soarelui şi nici un chip desenat pe nisip care să poată fi şters de bătaia vântului... Tu eşti un nume săpat în marmură şi sortit să dăinuie cât şi ea. Eşti şi vei fi nemuritoare!

Azi e ziua ta, e primăvara pe care ţi-o dărui în gând şi-n suflet. Pentru că astăzi şi-ntotdeauna numele tău, Femeie, înseamnă iubire şi eternitate!

Mama! ... cea mai bună prietenă a mea...

Mama! ... niciodată nu o voi uita!

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: