Interferente.ro Lifestyle Casa ta Metalizarea cu alt metal a suprafetei unor obiecte metalice

Duminică, 17 Martie 2013 16:45

Metalizarea (cu alt metal) a suprafetei unor obiecte metalice

Prin operatii simple, executate fara nici un aparat, puteti acoperi suprafata unor obiecte din cupru, alama, bronz ... cu pelicule fine de argint sau nichel. Inainte de metalizare, obiectele vor fi neaparat curatate cu hartie abraziva fina si degresate (prin spalare cu detergent). La operatiile care urmeaza folositi intotdeauna manusi de cauciuc.

Nichelare. Macinati cat mai fin si amestecati bine urmatoarele substante: sare de masa 1,5 g, sulfat de nichel si amoniu 13 g, sulfat de nichel 8 g, clorura de zinc 5 g, tartrat de sodiu 5 g, cupru metalic (pulbere) 5 g, creta 10 g si adaugati apa 25 ml. Amestecati tptul pana obtineti o pasta cu care frecati obiectele (folosind o carpa). Acestea se vor acoperi cu o pelicula lucioasa de nichel. Dupa care spalati cu apa si lustruiti cu alta carpa uscata.

Argintare. Cu numai cateva minute inainte de folosire, amestecati cat mai omogen urmatoarele substante fin pulverizate: azotat de argint 10 g, hiposulfit de sodiu 20 g, clorura de amoniu 5 g, creta 20 g si adaugati apa 18 ml. Dupa care procedati ca mai sus. Alta reteta. Cufundati obiectele de argint intr-un litru de solutie fierbinte de fixator fotografic folosit complet. Lasati-le sa stea in lichid timp de 3-4 zile continuu, apoi spalati-le cu apa si lustruiti-le cu piele de caprioara sau cu o carpa moale.