Interferente.ro Descopera Misterele lumii Minunea intoarcerii raului Iordan in ziua de Boboteaza

Duminică, 06 Ianuarie 2013 00:09

Minunea intoarcerii raului Iordan in ziua de Boboteaza

 

Sarbatoarea Botezul Domnului este cunoscuta si sub denumirea de Boboteaza sau Epifanie. Pe stil vechi, crestinii sarbatoreau Boboteaza pe 19 ianuarie. Iordan este locul in care Iisus Hristos a fost botezat de Ioan Botezatorul. Legat de acest loc exista in lume numeroase legende. Realitatea insa depaseste orice fictiune. De ani de zile, in ajunul sarbatorii, se savarseste o minune la raul Iordan. Apele raului se intorc inapoi, timp de cateva minute, dupa ce Patriarhul Ierusalimului arunca in apa crucile de argint.

 

Dupa rugaciune, apele linistite incep sa fiarba, se formeaza un vartej, iar apa isi schimba sensul de curgere.

 

 

Evident ca este o minune, iar miile de oameni care asista la aceasta procesiune si slujba striga de uimire. Se spune ca la fel s-a intamplat cu peste doua mii de ani in urma, cand Iordanul si-a schimbat cursul indata ce Iisus Hristos a intrat in apele sale. Unii oameni au sustinut ca intoarcerea apelor ar fi cauzata de luna care ar avea in acel loc o mai mare putere de atractie. E doar o explicatie stiintifica, insa aceasta nu are o baza bine fundamentata. Daca ar fi asa, cum se explica faptul ca acest fenomen se intampla doar de Boboteaza? E pur si simplu o minune. Luna, daca ar avea vreo putere, ar intoarce si apele altor rauri, dar acest fapt nu se intampla.

 

In schimb, se implineste profetia din Biblie: “Marea a vazut si a fugit, Iordanul s-a intors inapoi” (Psalmi 113, 3).

“Ce-ti este tie, mare, ca ai fugit? Si tie, Iordane, ca te-ai intors inapoi? Muntilor ca ati saltat ca berbecii si dealurilor, ca mieii oilor? De fata Domnului s-a cutremurat pamantul, de fata Dumnezeului lui Iacob, Care a prefacut stanca in iezer, iar piatra in izvoare de apa. Nu noua, Doamne, nu noua, ci numelui Tau se cuvine slava, pentru mila Ta si pentru adevarul Tau” (Psalmul 113, 5-9).

 

De Boboteaza, prin pogorarea darului Sfantului Duh se sfinteste Agheasma cea Mare, odata cu ea sfintindu-se toate izvoarele pamantului. Agheasma are puteri miraculoase, vindecatoare. Citeste mai multe despre Agheasma Mare si despre sarbatoarea de Boboteaza ...

 


Newer news items:
Older news items: