Interferente.ro Descopera Misterele lumii Misterele lumii Zona 51

Marţi, 20 Decembrie 2011 04:00

Misterele lumii - Zona 51

 

Area 51 este o unitate militara secreta, situata langa lacul sarat Groom Lake, la aproximativ 90 mile nord de Las Vegas. Numarul se refera la dimensiunea in ari a zonei. Guvernul SUA nici nu recunoaste, nici nu neaga existenta Zonei 51. Informatiile certe despre Area 51 sunt destul de putine.

Din imaginile prezentate pe Terraserver, reiese ca, alaturi de cladiri si instalatii aici exista si o imensa pista de decolare/aterizare, lunga de 9 km.

Incepand cu 1.954, acolo se testeaza cele mai avansate tehnologii ale armatei americane. Cu timpul s-a aflat ca acolo a fost perfectionat avionul-spion Lockheed U-2 (cel care a descoperit rachetele nucleare sovietice instalate in Cuba) si aparate precum celebrul avion de recunoastere Lockheed SR-71 Blackbird sau avionul greu detectabil prin radar (Stealth) Lockheed F-117 Nighthawk (inclusiv varianta initiala la scara 2/3 Lockheed Have Blue), avionul experimental de urmarire a campului de lupta Northrop Tacit Blue si aparatul pentru incercari Boeing Bird of Prey. Toate au fost testate in secret.

Tot sigur este faptul ca in Area 51 se cheltuie sume imense. Neoficial se vorbeste despre miliarde de dolari anual, dar nimeni nu poate da o cifra precisa, deoarece finantarea se face din "Bugetul Negru", adica fara controlul Congresului SUA.

Se presupune ca aici se testeaza de multi ani un avion de recunoastere hipersonic (Mach 6-8) greu detectabil numit Aurora cu motoare scramjet si raza de actiune intercontinentala (urmasul proiectelor NASP/Copper Canyon, avand numele de cod Senior Citizen).

Unii cred ca aerodromul care se vede la suprafata este doar varful iceberg-ului, si ca sub desert se afla un bunker urias, care adaposteste o unitate pentru derularea unor teste secrete. Se pare ca aici sunt aduse, pentru a fi examinate, OZN-urile prabusite si ocupantii acestora, precum celebrii extraterestri din cazul Roswell.

Zona este pazita aerian cat si terestru de aceea nu se gasesc foarte multe poze cu baza militara. Natura secreta si neindoita sa conexiune cu cercetarea secreta a aeronavelor, impreuna cu rapoarte ale unor fenomene neobisnuite, au condus ca Zona 51 sa fie in atentia fenomenului OZN si teoriilor conspirationiste.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: