Sâmbătă, 24 Iulie 2010 23:02

Misterele lumii

 

"Multe dintre secretele naturii pot parea magice atunci cand sunt putin cunoscute"  Sir Francis Bacon

 

De-a lungul timpului omenirea a fost fascinata de evenimente si fenomene enigmatice, cele mai celebre dintre acestea fiind:

 

Atlantida

Atlantida este continentul pierdut, despre care se crede ca s-ar fi aflat in mijlocul Oceanului Atlantic, sau in Marea Mediterana. Se spune ca civilizatia Atlantidei avea un nivel spiritual si tehnologic mult mai avansat ca al nostru.

 

De exemplu, atlantii descoperisera secretul captarii energiei solare pe care o concentrau asupra unei pietre "cu proprietati magnetice", incat ea emitea mai multa energie decat primea. Piatra cu energie solara era un cristal mare, cilindric pentru a capta energia si a o retine in mijlocul cilindrului. Astfel de pietre au fost descoperite le Zucatan in 1.933. Marea piatra atomica era asezata intr-o constructie in forma de dom, prevazuta cu panouri culisante, ca la observatoarele astronomice. Stralucirea sa se putea exercita in toate directiile: "Radiatiile ce se propagau erau invizibile, dar actionau asupra pietrelor, suport al fortei care furniza energie motrica avioanelor, vehiculelor de placere, circuland aproape de Terra si navelor mergand pe sub apa." Citeste mai departe ...

 

Cristalele din Atlantida

Atlantii, o civilizatie superioara, aveau cunostinte profunde in domeniul ezoteric si in ceea ce priveste puterea cristalelor:

- foloseau cristalele pentru intinerire si chiar pentru prelun­girea vietii cu cateva sute de ani;
- masinile erau puse in miscare cu puterea mintii sau cu electricitate produsa de cristale prin transformarea luminii;

- cu ajutorul cristalelor captau energia pamantului;

- folosind gandirea controlata, mareau dimensiunile crista­lelor si le dadeau forme exacte; aceste cristale uriase erau folosite pentru deplasari cu nave aeriene, maritime si submarine sau in constructii (pentru ridicarea unor pietre de zeci de tone, fara a fi atinse), si toate acestea, doar valorificand energia cristalului;

- aveau faruri tot cu cristale;

- templele erau construite pentru vindecari; aici, lumina, sune­tul, culoarea, magnetismul si gandul erau canalizate prin cristale; ei preferau chirurgia eterica celei fizice.

Legendele spun ca atlantii, aveau cunostinte despre vehicularea energiilor cosmice si subterane doar ca la un moment dat le-au scapat de sub control, de­sigur, in mod neintentionat, ceea ce a provocat doua cutremure uriase de pamant, in doua etape, acum 40.000 de ani si acum 10.000 de ani, cand s-au produs modificari ale scoartei terestre.

 

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor cunoscut si sub numele de "Triunghiul Diavolului", este o zona de forma triunghiulara, cu cele trei colturi marcate de Insulele Bermude, Porto Rico si Fort Lauderdale, Miami (Florida) in Oceanul Atlantic. Suprafata cuprinsa este de circa 1.2 milioane km². Exista unele speculatii cum ca in aceasta regiune se intampla foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: disparitii ale unui numar mare de vase si aparate de zbor, activitati paranormale in care legile fizicii sunt violate, puse inclusiv pe seama fiintelor extraterestre.

Multe teorii au fost promulgate pentru a explica extraordinarul mister al disparitiei acestor vase si avioane. Extraterestrii malefici, cristale reziduale din Atlantida, oameni rai cu aparate antigravitationale sau alte tehnologii ciudate, vortexuri catre o a patra dimensiune sunt ipotezele favorite ale scriitorilor de proza fantastica. Campuri magnetice ciudate si flatulentele oceanice (gaz metan provenit de pe fundul oceanului) sunt explicatiile preferate de mintile mai tehnice. Conditii meteorologice (furtuni, uragane, tzunami, cutremure, valuri mari, curenti, etc.), nenoroc, pirati, incarcaturi explozive, navigatori incompetenti si alte cauze umane si naturale sunt explicatiile date de investigatorii mai sceptici. Citeste mai departe ...

 

Piramidele egiptene

Piramidele egiptene sunt amplasate pe malul stang al Nilului, pe marginea de rasarit a platoului Libiei, care se intinde intre campia roditoare a fluviului si desert. Pe o lungime de aproape 30 km, de la nord spre sud, ele se gasesc stranse in sase grupe: Abu Roach, Gizeh, Zaniet-el-Arian, Abusir, Sakkarah (piramida in trepte) si Duhsur (piramida cu muchiile frante). Apropierea de Nil a inlesnit mult, constructia piramidelor.

Marile piramide egiptene sunt unice. Totusi, exista multe controverse legate de constructia, scopul si autorul lor. Desi unii oameni inca mai cred ca piramidele egiptene, aztece sau maiase au fost construite de extraterestrii, fiind foarte greu de conceput si foarte complexe ca design, arheologii si istoricii arata ca procesul construirii, desi era foarte complex, nu era imposibil de realizat.

In Egipt exista aproximativ 70 piramide, de forme si dimensiuni diferite, si se descopera mereu asemenea monumente, ingropate, in nisip.

Profesorul de studii clasice si mediteraneene de la Universitatea Penn State, SUA, Donald Redford, crede ca egiptenii antici au ales forma piramidala pentru constructia locului de inmormantare al faraonilor mai ales datorita religiei lor solare, informeaza Science Daily.

Pentru egipteni, Ra – zeul soarelui, era considerat tatal tuturor faraonilor si, potrivit legendei, acesta si-ar fi dat forma siesi dintr-o bucata de pamant de forma unei piramide, inainte de a-i crea si pe ceilalti zei, astfel incat piramida era vazuta a simboliza razele soarelui.
Potrivit profesorului “Egiptenii au inceput sa foloseasca forma piramidala la putin timp dupa 2.700 inainte de Hristos, iar zilele de glorie ale constructiei lor pentru casa regala s-au desfasurat pe parcursul a 1.000 de ani, pana prin anul 1.700 inainte de Hristos”. Prima piramida a fost aceea a regelui Djoser, in vremea celei de-a treia dinastii egiptene, iar cele mai mari si mai cunoscute piramide din Egipt sunt cele din Gizeh.

 

Misterioasa piramida din adancuri

Pana nu demult, arheologii au considerat ca cele mai vechi constructii gigant din lume, avand o certa complexitate arhitecturala, sunt piramidele din Egipt, care nu au mai mult de 5.000 de ani. In momentul in care cercetatorul american John Anthony West si echipa sa a ajuns la concluzia ca Sfinxul de pe platoul din Gizeh are o vechime mai mare de 10.000 de ani, arheologii "oficiali" au protestat vehement. Si asta pentru ca existenta unei structuri arhitecturale sofisticate de o asemenea varsta ar fi tulburat conceptele consacrate legate de istoria veche.

Cu toate astea, marturii ale existentei superstructurilor antice au continuat sa apara si in alte locuri de pe glob, cum ar fi, de pilda, unele ruine de pe inaltimile Anzilor (Machu Pichu) sau cele din apropierea coastelor japoneze. Mai exact, un zigurat rectangular din piatra, descoperit pe fundul Marii Japoniei, care ar putea fi prima marturie a existentei unei civilizatii necunoscute din epoca de piatra, de la sfarsitul ultimei ere glaciare. Monumentul are 183 m latime si 27 m inaltime si este vechi de aproximativ 8.000-10.000 de ani. Structura a fost descoperita de catre scufundatori niponi, care au crezut ca e vorba de o constructie naturala.

Profesorul Masaki Kimura, geolog la Universitatea Ryukyu din Okinawa, primul om de stiinta care a studiat situl subacvatic, a ajuns la concluzia ca misterioasa structura cu cinci etaje a fost construita de om. Descoperirea unui drum care inconjoara constructia constituie o dovada in plus in acest sens. Robert Schoch, un geolog de la Universitatea din Boston, care a efectuat cercetari la fata locului in 1.998, a subliniat faptul ca structura prezinta o serie de trepte, fiecare avand o inaltime de 1 metru. Pare o piramida aflata intr-o stare avansata de degradare, si asta in urma eroziunii hidraulice combinate cu un proces de fracturare si de surpare a rocii.

O alta dovada a naturii artificiale a structurii o constituie descoperirea unor gorgane submarine cu o inaltime de 2 metri si o largime de 10 metri. Nu se stie cine a ridicat aceasta constructie. Probabil o populatie necunoscuta, care a pus la punct o tehnologie ce nu se regaseste la nici o cultura veche de 10.000 de ani. De retinut este faptul ca primele urme de civilizatie din Japonia sunt vechi de 9.000 de ani, intr-o epoca in care indivizii erau vanatori-culegatori, lipsiti de cunostinte tehnice, incapabili de a construi o astfel de structura.

 

Manuscrisul lui Voynich

Manuscrisul lui Voynich (numit asa dupa Wilfrid Michael Voynich, cel care a descoperit manuscrisul in 1912) este un manuscris enigmatic, inca nedescifrat, despre care nu se cunoaste nici autorul si nici data aparitiei.

Are forma unei carti ilustrate cu 232 pagini. Textul este scris cu litere si cuvinte neidentificate, fara greseli, taieturi sau corecturi. Desenele in schimb sunt executate cu mai putina stradanie. Ele reprezinta plante, oameni, animale si teme astronomice. Plantele de exemplu nu au putut nici ele sa fie identificate.

Exista o multitudine de teorii asupra intelesului si destinatiei manuscrisului Voynich, una dintre acestea ar fi aceea ca documentul este unul cu scop farmaceutic servind, cel mai probabil, ca manual in medicina timpurie. Nici varianta alchimiei nu este de lepadat atata vreme cat, pentru mult timp, s-a crezut ca informatiile oferite in manuscris duc la transformarea metalelor in aur sau la descoperirea Pietrei Filosofale. Nici teoriile pseudostiintifice nu au intarziat sa apara, multi pasionati de criptologie fiind convinsi ca manuscrisul Voynich este, nici mai mult nici mai putin, decat un manual cu instructiuni lasat omenirii de catre o rasa extraterestra.

O scriere misterioasa intr-un alfabet necunoscut si fara corespondent in istorie, imagini ale unor plante inexistente pe pamant, semne zodiacale complexe si siluete feminine scaldandu-se in bazine diforme, pline cu un lichid ciudat - acestea sunt doar cateva dintre elementele care i-au determinat pe cercetatori sa declare manuscrisul Voynich drept cel mai bizar document descoperit vreodata.

Cu toate eforturile intense depuse pentru descifrarea sa, manuscrisul nu a fost inca decodificat, nici macar cu ajutorul calculatoarelor. Din 1.969 originalul se pastreaza in biblioteca Beinecke Rare Book and Manuscript Library de la Yale University din New Haven (Connecticut), SUA.

 

Insula Pastelui

Insula Pastelui (sau Rapa Nui) este o insula polineziana din sud-estul Oceanului Pacific, aflata in cel mai sud-estic punct al triunghiului polinezian. Cele mai faimoase ramasite ale acestei culturi sunt giganticele statui numite "moai" si masivele platforme de piatra numite "ahu". Sunt cel putin 700 de astfel de statui imprastiate pe insula in diferite stadii de lucru. Toate aceste statui sunt sculptate din piatra vulcanului Rano Raraku. Marea majoritate a statuilor au 14 tone greutate dar s-au intalnit si unele de 80 de tone. Una singura are o greutate ce depaseste 270 de tone. Nimeni nu stie exact modul in care statuile au ajuns pe locurile lor de astazi si nici motivul pentru care ele au fost create. Se considera ca cele mai vechi statui au fost sculptate in jurul anului 700, dar majoritatea provin din perioada 1.000-1.500. In functie de marimea statuilor erau necesari 50-150 de oameni pentru a le transporta. Unele statui au fost daramate in timpul ciocnirilor dintre clanuri, altele au cazut singure sau in timpul transportului. In urma unor cercetari recente s-a dovedit ca statuile mai importante, cu platforme ahu, erau in mod ritual reasamblate.

Desi cercetatorii nu sunt inca in masura sa explice semnificatia statuilor si platformelor de pe insula, se presupune ca deriva din ideea inradacinarii, practica comuna la polinezieni, dar care a evoluat intr-un mod unic in aceasta zona. Statuile erau simboluri ale puterii si autoritatii, atat religioasa cat si politica. Se crede ca toate obiectele sculptate de catre polinezienii antici erau impregnate cu o esenta magica, spirituala numita de catre localnici "mana". Desi, vreme de secole statuile au fost daramate si reconstruite, desi s-au produs schimbari sociale majore si au avut loc calamitati naturale, prezenta spirituala - mana - este inca puternic simtita.

Rapa Nui este considerata de catre UNESCO drept patrimoniu universal, cea mai mare parte a insulei fiind declarata Parc National.

 

Insula Pastelui - Rongo-rongo

Rongo-rongo (sau rongorongo) denumeste un sistem de glife descoperit in secolul al XIX-lea pe Insula Pastelui (Rapa Nui) si care alcatuieste ceea ce pare a fi o scriere sau proto-scriere inca nedescifrata, in ciuda incercarilor oamenilor de stiinta. Cu toate acestea, au fost identificate o serie de date calendaristice precum si informatii legate de descendente genealogice chiar daca glifele in sine nu pot fi citite. Daca rongo-rongo se dovedeste a fi o scriere, ar fi una dintre cele trei sau patru descoperiri independente ale scrisului din istoria umanitatii (celelalte fiind scrierea cuneiforma, glifele maiase, si, poate, scrierea chineza). Citeste mai departe ...

 

Sanctuarele din Petra

Descoperit de exploratorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt in 1.812, orasul de culoarea trandafirului se afla la 162 de mile sud de capitala iordaniana Aman si este construit pe o terasa din apropierea Vaii lui Moise. A fost capitala legendara a regatului nabatienilor, o populatie araba care, pana la cucerirea de catre romani, a stapanit aceasta regiune. Cetatea Petra, orasul stanca, cum se mai numeste, este un important vestigiu din Iordania, construit in perioada Regatului nabateean. Sapat in piatra roz, complexul arheologic este situat intr-un canion adanc, iar accesul in oras se face printr-un splendid defileu colorat in 11 nuante naturale. Orasul rosiatic sapat in piatra de la Petra reprezinta cea mai de pret comoara a Iordaniei, dupa ce timp de doua mii de ani a stat ascunsa de ochii Occidentului. Cu cei peste 2.600 de ani de istorie, site-ul arheologic continua sa fie admirat pentru arhitectura sa masiva, structurile sapate in roca si pentru complexul ingenios de canale de apa, care au supravietuit trecerii timpului.

Conform unor surse arabe, Petra e locul in care Moise, in timpul Exodului, face sa tasneasca apa dintr-o stanca, lovind-o cu ciomagul. Nu departe se afla mormantul lui Myriam, sora lui Moise. Un sanctuar la care, in secolul IV, veneau in pelerinaj crestini, dar a carui pozitie n-a mai putut fi identificata mai tarziu.

Un important monument este „Mormantul urnei” construit pentru Malichos II (60-30 i.Hr.) care va deveni o adevarata catedrala in anul 446. La nord de Petra se afla mai multe morminte cu cruci gravate unde erau ingropati crestinii. Un alt monument important taiat in stanca il reprezinta teatrul, format din 33 de gradene pe 3 nivele suprapuse, in forma de semiluna, construit in sec. I d.Hr., si care putea primi 3.000 de persoane (unele surse indica un numar de 8.500 de persoane). Remarcabil este si mormantul Obelisc, inalt de 7 metri, cu stalpi in forma de piramida.

 

Marile ruine Zimbabwe

Numele tarii de azi Zimbabwe provine de la aceasta imensa campie de ruine de piatra care se numeste Marele Zimbabwe. In opinia arheologilor, pe locul cladirilor din piatra aflate in ruine, probabil ca de-a lungul secolelor a fost centrul unui mare imperiu african.

In dialectul bantu african, Zimbabwe, inseamna ,,casa de piatra”. In realitate, doar gardul era din piatra, casele fiind facute din chirpici.

Marile Ruine Zimbabwe sunt unele dintre cele mai vechi si mai extinse structuri din Africa de Sud, si se estimeaza ca ar fi adapostit pana la 18.000 de locuitori. Locuitorii acestor meleaguri erau foarte priceputi in minerit, se ocupau cu extragerea minereului de aur, pe care il topeau si il vindeau arabilor, indienilor si chinezilor. Ruinele se intind pe 1.800 de acri si au fost construite fara a fi folosit mortar.

Cele mai vechi ruine provin din sec. al VIII-lea, dar locul pe care acestea au fost descoperite era locuit cu cel putin 600 de ani in urma. In jurul anului 1.100, peste zona respectiva domnea poporul shona, descendentii acestui popor formand in prezent populatia din Zimbabwe si din Mozambic.

Orasul a fost locuit pana in sec. al XVII-lea , apoi, in anul 1.867, a fost redescoperit de europeni. La inceput s-a crezut ca vor fi descoperite minele de aur a lui Solomon. Din pacate s-au facut sapaturi in toata regiunea, sapaturi care au distrus acele urme arheologice care ar fi putut clarifica multe aspecte cu privire la istoria acestor locuri.

Nimeni nu stie exact de ce locul a fost parasit pana la urma.

 

Machu Picchu – “Orasul pierdut al Incasilor”

Ruinele orasului Machu Picchu, redescoperite in 1911 de catre arheologul Hiram Bingham, sunt unele dintre cele mai frumoase si enigmatice locatii stravechi din lume. In timp ce incasii in mod sigur foloseau varful muntelui (2761,50 m inaltime), ridicand sute de structuri de piatra incepand cu anii 1400, legendele si miturile indicau faptul ca Machu Picchu (insemnand "vechiul pisc" in limba Quechua), era adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri. Oricare ar fi originile sale, incasii l-au transformat intr-un mic (5 mile patrate), dar extraordinar oras. 

Machu Picchu pare sa fi fost folosit de incasi ca un oras ceremonial secret. La 610 metri deasupra, galagiosul rau Urubamba, norul infasoara ruinele palatelor, bailor, templelor, hambarelor si a celor aproximativ 150 de case, toate intr-o remarcabila stare de conservare. Aceste structuri, sapate in granitul din varful muntelui, sunt minuni atat arhitecturale, cat si estetice.

 

Ruinele Charin de la Huantar din Peru

Ruinele Chavin de Huantar din Peru sunt de asemenea o fascinanta mostenire a lumii, continand ruine si artifacte construite de Chavin, o cultura pre-incasa, in jurul anului 900 i.Hr.
Locatia a servit ca spatiu de adunare si venerare pentru oamenii locului. Nu este clar de ce cultura Chavin a disparut, desi unii sunt de parere ca ruinele Chavin de Huantar ofera indicii despre motivele disparitiei anumitor civilizatii. Unele teorii sustin ca de vina ar fi conditiile de mediu dificile, inclusiv cutremurele, in timp ce alte teorii implica lupte pentru putere cu alte civiliatii din zona.

 

Monilitii din Carnac

In Bretania franceza, la Carnac si la recenta descoperita asezare de la Montneuf, ansamblurile de sute de menhire sunt ordonate in siruri paralele, orientate pe axa mistica est-vest. Piatra e folosita intr-o structura magica, evident construita in contextul unei religii cosmice.

Pietrele au fost ridicate in timpul neoliticului, probabil in jur de 3.300 i.Hr., dar unele pot fi datate ca fiind vechi de 4.500 i.Hr.

Format din peste 3.000 de monoliti, ansamblul de la Carnac se intinde pe 12 kilometri de-a lungul coastei de vest a Frantei si sunt cea mai mare colectie de acest tip din lume.

Traditia locala sustine ca motivul pentru care stau in astfel de linii perfect drepte este faptul ca reprezinta de fapt o legiune romana transformata in piatra de Merlin sau Cornelius Saint.

Exista trei grupe majore de randuri de piatra - Ménec, Kermario si Kerlescan - care poate au format in trecut un singur grup, dar care ulterior au fost divizate si repartizate in alte scopuri.

 

Ansamblul Stonehenge

Stonehenge este, probabil, cel mai important monument preistoric din Anglia. Ruinele megalitice se afla in Campia Salisbury, la 3 km vest de orasul Amesbury, Wiltshire, in sudul Angliei. Nu se cunoaste exact cand a fost construit sau de catre cine. Una dintre teorii a avansat ipoteza ca ar fi construit de druizi, o populatie existenta in Anglia inainte de cucerirea romana. Tehnicile arheologice moderne au demonstrat insa ca Stonehenge a fost construit cu cel putin 1.000 de ani inaintea druizilor, in anul 2.950 i.Hr, ajungand la forma pe care o cunoastem azi in anul 1.600 i.Hr. Cercetarile din 2008 indica perioada constructiei ca fiind 2400-2200 i.Hr. Citeste mai departe ... 

 

Mumiile din Tarim

Enigma mumiilor vechi de 4.000 de ani, descoperite in nord-vestul Chinei, si care prezinta trasaturi europene. Mumiile din Bazinul Tarim au fost descoperite incepand cu 1.974 de catre exploratori precum Sven Hedin, Albert von Le Coq si Sir Aurel Stein, in inima desertului Taklamakan, din nordul Tibetului.

Oamenii ingropati aici au decedat in urma cu aproximativ 4.000 de ani si, totusi, trupurile lor au fost foarte bine conservate, descompunerea naturala fiind evitata din cauza atmosferei uscate si a solurilor alcaline din Bazinul Tarim.

Cele aproximativ 200 de mumii descoperite impartasesc multe trasaturi tipice tipului caucazian (trupuri alungite, fete colturoase, ochii incastrati), multe dintre ele au parul intact, variind la culoare de la blond la rosu si brun inchis, fiind in general lung, buclat si impletit. Testele cu radiocarbon executate la Universitatea din Beijing au demonstrat ca cele mai vechi fragmente dateaza de acum 3.980 de ani. Chinezii au anuntat intr-un raport publicat recent ca mumiile au origini amestecate, ADN-ul lor continand atat elemente europene cat si siberiene si provin, cel mai probabil, din afara Chinei.

 

Extraterestrul de la Roswell

Evenimentele de la Roswell sunt unele dintre cele mai misterioase si mai controversate de pe aceasta planeta. In incidentul OZN de la Roswell se presupune ca s-au recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre straine, de la bordul unui obiect neidentificat care s-a prabusit in apropierea de Roswell, New Mexico, SUA, in iulie 1.947. De la sfarsitul anilor 1.970, incidentul a fost obiectul unor controverse intense si obiectul unor teorii ale conspiratiei cu privire la natura reala a obiectului care s-a prabusit. Armata Statelor Unite ale Americii sustine ca ceea ce s-a intamplat a fost doar recuperarea resturilor unui balon experimental de supraveghere la mare altitudine, cu toate acestea, multi sustinatori ai OZN-urilori spun ca, de fapt, o nava extraterestra s-a prabusit si cateva cadavre au fost recuperate si ca apoi militarii au inceput o operatiune de musamalizare. Citeste mai departe ...

  

Monstrul din Loch Ness

Desi exista relatari cu privire la un monstru acvatic ce traieste in Loch Ness, Scotia, inca de acum 1.500 de ani, legenda moderna a monstrului din Loch Ness s-a nascut in momentul in care a fost publicata in ziarul local, la 2 mai 1.933, stirea potrivit careia cineva a vazut acest monstru. Ziarul Iverness Courier a relatat povestea unui cuplu din localitate, care a pretins ca a vazut un animal enorm ondulanu-se la suprafata apei.

Legendele despre un monstru sau un animal care traieste in lac sunt cunoscute de aproximativ 1.500 de ani. In 565, Sfantul Columban, un calugar irlandez, a plecat spre Muntii Scotiei pentru a raspandi cuvantul lui Dumnezeu printre paganii ce locuiau acolo. Cand a sosit pe malul lacului Loch Ness, a zarit un grup de localnici care tocmai asezau in mormant trupul unui barbat. Calugarul a intrebat in ce imprejurari a murit barbatul, iar oamenii au raspuns, indurerati, ca nefericitul fusese ucis de monstrul care locuia in lac. Citeste mai departe ...

 

Desenele din lanuri

Cercurile din lanuri ("crop circles") sunt desene geometrice la scara mare, acoperind arii de zeci si sute de metri patrati, realizate prin culcarea ordonata a unor portiuni din lanurile de grau, porumb, orz, rapita, etc. Fenomenul a capatat raspandire mondiala in ultimii ani, astfel de formatiuni misterioase fiind raportate in multe tari.

Desi e un fenomen care a explodat in secolul XX, primele cercuri au aparut in recoltele din 1.678 din Hartfordshire. Robert Plot emitea in 1.677 ipoteza ca aceste cercuri sunt efectul vartejurilor de aer. El vorbea si de formatiuni patrate sau hexagonale.

Oamenii ingroziti credeau ca cercurile aparute in lanuri sunt rodul demonilor si al vrajitoarelor. Se aprecia ca „unui om i-ar lua ani de zile sa aseze fiecare spic cu atata precizie, in timp ce diavolul are nevoie pentru asta doar de o noapte“. Citeste mai departe ...

 

Zona 51

Area 51 este o unitate militara secreta, situata langa lacul sarat Groom Lake, la aproximativ 90 mile nord de Las Vegas. Numarul se refera la dimensiunea in ari a zonei. Guvernul SUA nici nu recunoaste, nici nu neaga existenta Zonei 51. Informatiile certe despre Zona 51 sunt destul de putine.

Din imaginile prezentate pe Terraserver, reiese ca, alaturi de cladiri si instalatii aici exista si o imensa pista de decolare/aterizare, lunga de 9 km.

Incepand cu 1.954, acolo se testeaza cele mai avansate tehnologii ale armatei americane. Cu timpul s-a aflat ca acolo a fost perfectionat avionul-spion Lockheed U-2 (cel care a descoperit rachetele nucleare sovietice instalate in Cuba) si aparate precum celebrul avion de recunoastere Lockheed SR-71 Blackbird sau avionul greu detectabil prin radar (Stealth) Lockheed F-117 Nighthawk (inclusiv varianta initiala la scara 2/3 Lockheed Have Blue), avionul experimental de urmarire a campului de lupta Northrop Tacit Blue si aparatul pentru incercari Boeing Bird of Prey. Toate au fost testate in secret. Citeste mai departe ...

 

Experimentul Philadelphia

Pe marginea misteriosul Proiect Rainbow (Curcubeul), cunoscut mai degraba ca Experimentul Philadelphia, au curs rauri de cerneala timp de aproape sapte decenii, fara ca vreun singur cercetator sa poate oferi un raspuns multumitor legat de ceea ce se presupune ca s-ar fi intamplat cu distrugatorul USS Eldridge in 1.943. Daca pentru unii, totul nu este decat o farsa a unor minti prea infierbantate, realitatea unor cazuri, multa vreme secrete (vezi Proiectul Manhattan prin care se realiza prima bomba atomica, sau Proiectul Habbakuk prin care se construia un portavion de gheata), nu a facut decat sa dea apa la moara celor care cred ca bizara teleportare a vasului american, din timpul celui de al doilea Razboi Mondial, este si acum o realitate bine ascunsa de autoritatile de la Washington.

 

Lacrimile icoanelor

Stiri despre miracole divine au inceput sa apara din ce in ce mai des in presa. Unii oameni cred povestile pe care le citesc, altii au indoieli. Exista si persoane care fac experimente stiintifice in cautarea de explicatii stiintifice in spatele acestui fenomen. Preotii catolici si orto­docsi sunt perplecsi in fata acestui fenomen al icoanelor care plang. Unele icoane lacrimiaza, altele au lacrimi de sange iar din altele izvoraste mir.

In Romania astfel de icoane facatoare de minuni pot fi gasite la:

Icoana Maicii Domnului din Manastirea Neamt, numita si "Inchinatoarea".

Icoana Sfintei Ana din Manastirea Bistrita.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Golia, Iasi, facatoare de minuni inca de pe vremea domnitorului Vasile Voievod.

Icoana Maicii Domnului din Mitropolia Iasilor, adusa acolo de la Manastirea Floresti.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Agapia.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Adam - Tutova.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Floresti, Vaslui.

Icoana Maicii Domnului din com. Trifesti, Roman.

Icoana Maicii Domnului din Manastirea Mavromolul, Galati.

Icoana Maicii Domnului de la Schitul Dalhauti, Focsani.

Icoana Maicii Domnului din Vladesti, Pascani.

Icoana Maicii Domnului din Manastirea Banului, Buzau.

Icoanele Maicii Domnului din bisericile "Olari", "Icoanei" si "Sarindari" - Bucuresti.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea "Dintr-un lemn", Valcea.

Icoana Maicii Domnului de la schitul Namaiesti - Campulung, intr-o biserica scobita direct in stanca.

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, numita si Anufiana, cea taiata cu iataganul de catre turci - Manastirea Dalhauti, jud. Vrancea.

 

Lumina Sfanta de la Ierusalim

Sfanta Lumina de la Ierusalim este cea mai evidenta dintre minunile crestine care se petrec in Biserica Ortodoxa, "Focul Sfant", cum mai este numita, se pogoara numai la rugaciunile Patriarhului ortodox al Ierusalimului si numai in ziua Pastelui ortodox, evenimentul fiind consemnat documentar inca din 1.106

In Sambata Mare, la Sfantul Mormant din Ierusalim, locul din care a inviat Hristos, au loc randuieli speciale care aduna zeci de mii de pelerini.

Doua evenimente neliturgice preced celebrarea ritului Luminii Sfinte din Marea Sambata.

Primul, perchizitionarea Sfantului Mormant, care dureaza o ora si are ca scop indepartarea oricarei surse de foc din interiorul lui. Perchezitia implica trei inspectii separate, care incep la ora 10.00 si este condusa de un paznic musulman stabilit pentru Sfantul Mormant, in prezenta clericilor armeni, copti si iacobiti. Citeste mai departe ...

 

Civilizatii disparute

 

 

Surse si Adrese Web Utile

http://ro.wikipedia.org/wiki

http://www.ancientegypt.co.uk/pyramids/home.html

http://www.voynich.nu/

http://whc.unesco.org/en/list/715

http://megaliths.sherwoodonline.de

http://www.meshrep.com/PicOfDay/mummies/mummies.htmhttp://www.stonehenge.co.uk/about.php 

http://merixon.wordpress.com/2008/03/14/azteca-de-oro-azteca-de-sangre/

https://mirceaeliade.wikispaces.com/page/code/AS_Mitologie

http://www.roswellfiles.com/

http://english.pravda.ru/society/anomal/79473-1/

http://www.nessie.co.uk/

 

  


Related news items:
Newer news items:
Older news items: