Interferente.ro Turism Obiective turistice Obiective turistice de vizitat la Marea Neagra

Duminică, 17 August 2014 01:13

Obiective turistice de vizitat la Marea Neagra

Obiective turistice de vizitat la Marea NeagraVa prezentam, pe scurt, cateva obiective turistice de vizitat la Marea Neagra.

Mangalia, cel mai sudic oras-statiune de la litoral din tara

Asezarea este mai veche decat portul Tomis (Constanta). Atractia principala este plaja lata de circa 100 m si lunga de peste 500 m. Aici liliacul, piersicul si caisul infloresc mai devreme decat in alte regiuni ale tarii. Ploile ating cel mai coborat nivel de pe litoral. Poate fi vizitata Colectia de arheologie “Callatis”, unde pot fi admirate mozaicul policrom, piese constitutive ale unui car de lupta, sculpturi, vase de sticla.

Constanta, cel mai mare port martim

Dupa 1877 orasul era un mic port rudimentar, cu un chei d elemn, lung de numai 200 m si o magazie cu doua etaje. In 1908 s-a inaugurat noul port, construit dupa planurile lui Anghel Saligny,devenind dupa Odesa al doilea port insemnat de pe tarmul Marii Negre. Azi pot ancora nave … Pot fi vizitate: Edificiul cu mozaic, cel mai mare mozaic roman descoperit pana acum in sud-estul Europei; acvariul, farul genovez, o constructie din anul 1300, inalta de 8 m; Muzeul de arheologie; Muzeul Marinei; Muzeul Marii etc.

Histria, cel mai vechi oras din tara

A fost intemeiat de grecii din Milet pe la jumatatea secolului al VII-lea i..n. A fost locuit pana in secolul al VII-lea e.n. Dupa 12 secole de existenta a fost parasit.

Razim, cel mai intins lac si cel mai mare complex lacustru

Complexul lagunar are o suprafata mare, iar dintre lacuri, dintre cele mai importante amintim: Golovita, Sinoe, etc. Cel mai intins este Razim care se intinde pe 41.500 ha si o adancime maxima de 3.5 m.

Macin, cel mai vechi din munti

Ei se intind pe o suprafata de 1.000 km², iar altitudinea maxima are 467 m in varful Tutuiatu. Culmea lor principala are o lugime de 60-65 km si o latime de 24 km. se apreciaza ca au o vechime de peste 400 milioane de ani si ca pe vremea aceea atingeau inaltimi de 3.000 m.

Techirghiol, cel mai bogat lac cu namol terapeutic si cea mai veche statiune de pe litoral

Lacul are o suprafata de circa 1200 ka si o adancime maxima de 9 m. Dupa unele calcule lacul contine 1 miliard sase sute de milioane kg de namol, aproape 40 miliarde litri de apa.

Sulina, cel mai estic oras al tarii si la cea mai joasa altitudine (de 3.5 m)

A fost mentionat ca o schela bizantina pe la anul 950, iar in jurul anului 1318, ca schela genoveza. In secolul al XIII-lea turcii au psu abzele unei schele de control pentru gurile Dunarii. Pe parcurs, dezvoltarea asezarii a ajuns sa fie legata de amenajarea bratului Sulina. In ultimii ani, orasul s-a dezvoltat foarte mult, fiind cea mai importanta localitate din Delta Dunarii.

Canalul Dunare-Marea Neagra, cel mai lung canal din tara

Are o lungime de 64 km. Prin constructia lui se scurteaza drumul vaselor cu 300 km. Se iriga mari suprafete de pamant si se dezvolta o serie de localitati din Dobrogea.

Delta Dunarii, cel mai nou pamant al tarii

Aceasta zona are cea mai bogata fauna ornitologica din lume – peste 250 de specii. Pare sa fie cea mai compacta suprafata stuficola de pe glob (240.000 ha). In fiecare an inainteaza cu cica 30 m de uscat. Cea mai mare altitudine o reprezinta insula Popina – 47 m. Cea mai mare adancime in Delta este de 36 m pe bratul Chilia. Cel mai vechi brat de varsare este Sf. Gheorghe. Cel mai mare grind, Letea, are o suprafta de 17.000 ha. Cel mai lung brat de varsare este Chilia care atinge circa 1.000 m in zona de mijloc.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: